Privatizācijas aģentūras (PA) ģenerāldirektors Jānis Naglis vakar paziņoja, ka vēloties mainīt darbu vēl līdz privatizācijas procesa beigām, jo neizjūtot gandarījumu par privatizācijas gaitu pēdējo divu gadu laikā, informē “Neatkarīgā Rīta Avīze” (NRA).
Privatizācijas ieņēmumi šogad no janvāra līdz oktobrim bijuši tikai 4,7 miljoni latu jeb aptuveni desmit procenti no tā ieņēmumu apjoma, kas sākotnēji bija paredzēts 1999. gada valsts budžetā, liecina ekonomikas ministra Vladimira Makarova vakar valdībai sniegtā informācija.

Naglis vakar Neatkarīgajai apliecināja, ka gatavojas savā amatā nostrādāt līdz pilnvaru termiņa beigām – nākamā gada martam – un tad pāriet darbā uz kādu no PA līdz šim privatizētajām kompānijām, kuru viņš pagaidām nevēloties atklāt.

Par savu nākamo darbavietu noteikti neizvēlēšoties kādu no kompānijām, kuras privatizācija tajā brīdī nebūs pilnībā pabeigta, tādējādi izvairoties no interešu konflikta Korupcijas novēršanas likuma izpratnē, raksta NRA.

Naglis pats ar nākamā darba meklējumiem nenodarbojas, bet uzticējis šo pienākumu veikt kādai «rekrutēšanas kompānijai», kura palīdzēšot viņam izvēlēties optimālāko risinājumu. Tieši šo brīdi, lai publiskotu vēlmi atstāt amatu, PA šefs izvēlējies tādēļ, lai pietiktu laika sagatavot aģentūras vadītāja nomaiņu un valdošās politiskās partijas pagūtu saskaņot viedokļus par nākamā PA ģenerāldirektora izvēli un tālāko privatizācijas procesu.

Pēc J. Nagļa domām, tieši politiķu nesaskaņu dēļ pēdējo divu gadu laikā PA neesot izdevies pieņemt nevienu izšķirīgu lēmumu par lielo valsts uzņēmumu privatizāciju, kas novedis arī pie plānoto privatizācijas ieņēmumu neizpildes šāgada valsts budžetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!