Foto: LETA

Atklātajā konkursā par elektroenerģijas piegādi SIA "Rīgas ūdens" 2023. gadā uzvarējusi SIA "Enefit", informē "Lursoft Klientu portfelis".

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka savus piedāvājumus konkursā bija iesnieguši divi pretendenti. Līgumcena – 14,03 miljoni eiro. "Lursoft" dati atklāj, ka no teju 40 publiskajiem konkursiem, kuros šogad uzvarējusi SIA "Enefit", šis ir lielākais.

Igaunijas nacionālajai energokompānijai piederošais elektroenerģijas un dabasgāzes tirgotājs "Enefit" 2021. gadā būtiski palielinājis apgrozījumu. Ja 2020. gadā uzņēmums apgrozīja 57,66 miljonus eiro, tad pērn tie bija jau 114,88 miljoni eiro. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Enefit" norādījis, ka iemesls straujajam apgrozījuma kāpumam bija arī straujais elektroenerģijas tirgus cenas pieaugums. Tas pats attiecas arī uz gāzes cenas pieaugumu.

Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, SIA "Enefit" turpināja strādāt ar zaudējumiem. Pagājušajā gadā tie veidoja 2,54 miljonus eiro. Zaudējumi galvenokārt radušies elektroenerģijas tirgus cenu pieauguma dēļ un tāpēc, ka uzņēmums 2021. gadā nolēma esošajiem klientiem, kas bija noslēguši fiksētās cenas līgumus, tos nepārskatīt.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka aizvadītajā gadā SIA "Enefit" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 23,2 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!