Foto: F64
Nākamā gada sākumā būvfirma SIA "Velve" pabeigs bijušās "Radiotehnikas" rūpnīcas augstceltnes Kurzemes prospektā 3B nojaukšanas darbus, un pēc tam šajā vietā paredzēts būvēt lielveikalu "Depo", sacīja "Velves" pārstāve Ieva Šaripo.

"Ēkas nojaukšanas darbu plāns paredz to pabeigt līdz šā gada beigām. Pašreiz darbi norit atbilstoši saskaņotajam laika grafikam, tomēr vienmēr jāpieļauj kāda aizķeršanās. Nojaukšanas darbu izmaksas ir atbilstošas vidējām tirgus cenām par šādu darbu veikšanu, bet precīzu summu izpaust nevaram, saskaņā ar līguma konfidencialitātes nosacījumiem," sacīja Šaripo.

Rīgas pilsētas būvvaldes izsniegtā būvatļauja liecina, ka šī 13 stāvu grausta vietā tiks celts būvniecības preču veikals "Depo". Saistībā ar jaunā veikala būvniecību tiks nocirsti koki - 31 apse, četras duglāzijas un vītoli, zirgkastaņa, blīgzna un ieva. Zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu saistībā ar koku ciršanu noteikta 8504 eiro.

Jautāta, vai "Depo" veikalu būvēs "Velve", Šaripo sacīja, ka sarunas par to notiek. "Sadarbojušies jau esam, piemēram, uzbūvēts "Depo" Krasta ielā, arī daži projekti Lietuvā," piebilda Šaripo.

Jau ziņots, ka akustisko sistēmu ražotāja "VEF Radiotehnika RRR" 2015. gada 30. aprīlī noslēdza līgumu par nekustamā īpašuma Kurzemes prospektā 3B pārdošanu ar SIA "Pārupes būmaņi". Nekustamā īpašuma pārdošanas cena bija 945 000 eiro.

SIA "Pārupes būmaņi" reģistrēta 2014. gada decembrī ar 2,7 miljonu eiro pamatkapitālu. Uzņēmuma 100% īpašniece ir SIA "New Bumani Invest". Savukārt "New Bumani Invest" 100% īpašniece ir SIA "DMT Pluss", kuras īpašnieki ir Andris Kozlovskis (25,19%), Artis Kozlovskis (19,94%), Vineta Atvara (19,94%), Vera Marinkēviča (19,94%) un SIA "Ausekļa ielas nams" (15%). "DMT Pluss" ir 100% īpašnieks SIA "Depo DIY", kura ir veikalu tīkla "Depo" īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!