Foto: Publicitātes foto
Latvijā lielākais privātā kapitāla enerģētikas uzņēmums "AJ Power" aizvadījis ļoti produktīvu gadu. Uzņēmuma šogad uzstādītā saules paneļu jauda divkāršojusies, salīdzinot ar 2019. gadu, turklāt nākamā gada plānos ir uzbūvēt tik pat lielu saules parku kopējo jaudu, cik Latvijā ir uzstādīts līdz šim. "AJ Power" uzņēmumu grupas vadītājs Roberts Samtiņš portālam "Delfi" atklāj, kā enerģētikas uzņēmums pārvarējis pandēmijas gadu, kā arī dalās pārdomās par situāciju Baltijas valstīs saistībā ar Astravjecas atomelektrostacijas darbības sākumu. Savukārt "AJ Power" vairumtirdzniecības projektu vadītājs Oskars Daugavvanags-Vanags izskaidro atsevišķas Baltijas valstu starpsavienojumu darbības nianses ar trešajām valstīm.

Samtiņš norāda, ka uzņēmums vēl skaidrāk iezīmējis savu lomu aprites ekonomikas īstenošanā. Realizēts arvien vairāk atjaunojamās enerģijas projektu – salīdzinājumā ar 2019. gadu šogad uzstādītā saules paneļu jauda divkāršojusies. Kā arī attīstīts atkritumu apsaimniekošanas virziens – tagad "AJ Power" uzņēmumu grupa apsaimnieko gandrīz 50% no valstī pārstrādei nodotajām automašīnu riepām. "Redzam enerģētiku kā būtisku aprites ekonomikas sastāvdaļu arī turpmākos gadus," teic Samtiņš.

Viņš prognozē, ka arvien vairāk patērētāju izvēlēsies kļūt par elektroenerģijas ražotājiem. Uzņēmumā plāno, ka nākamgad "AJ Power" uzbūvēs tik pat lielu saules parku kopējo jaudu, cik Latvijā ir uzstādīts līdz šim, līdz ar to kopējais saules enerģijas apjoms 2021. gadā divkāršosies.

Pandēmija kā papildfaktors

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!