Foto: Publicitātes foto

Pēc Liepājā notikušās Baltkrievijas–Latvijas starpvaldību komisijas Transporta grupas sanāksmes aktualizēta ideja par tiešo lidojumu uzsākšanu no Liepājas uz Minsku, Latvijas Radio pastāstīja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

"Runājot par sadarbību aviācijas jomā, mums ir četri reisi nedēļā no Rīgas. Pasažieru plūsma ir palielinājies par aptuveni 30%. Šobrīd mēs izskatām iespēju runāt ar Baltkrievijas aviokompāniju "Belavia", kas saistīta ar Liepājas lidlauku. Mēs esam ne tikai konkurenti, bet domāju, piedāvājam labāku servisu nekā Palangas lidosta. Mums notika sarunas par iespēju nākamgad lidot maršrutā Liepāja–Minska," stāstīja komisijas pārstāvis.

Liepājas mērs Uldis Sesks (Liepājas partija) jūlijā klāstīja, ka reisu paplašināšana "nav tikai lidmašīnu jautājums, tas ir jautājums par pieprasījumu". Pašlaik gan "airBaltic", gan citi speciālisti šo tēmu pēta - kur ir tas lielākais pieprasījums, kur varētu noslogot lidmašīnas. Visai drīz arī notiks pārrunas ar "airBaltic" vadību par nākamās sezonas plāniem, pauda politiķis.

Vēstīts, ka 2016. gada septembrī Liepājas lidosta tika sertificēta komerclidojumiem vasaras sezonā, savukārt 2017. Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" sāka regulāros lidojumus starp Rīgu un Liepāju. Civilās aviācijas aģentūra apstiprinājusi Liepājas lidlauka sertifikāta un ekspluatācijas nosacījumu izmaiņām, kas ļauj lidostas darbību veikt visa gada garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!