Foto: LETA

Nākamajā nedēļā plānots izsludināt konkursu uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) valdes priekšsēdētāja amatu, aģentūrai LETA pavēstīja CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija liecina, ka CSDD bija izsludinājusi konkursu par personāla atlases konsultanta piesaisti valdes priekšsēdētāja atlases procesā. Iepirkumā tika saņemti pieci piedāvājumi, un rezultātā CSDD noslēgusi 5500 eiro līgumu ar SIA "ASTRAL Executive Search".

Mālmeisters informēja, ka saskaņā ar iepirkuma rezultātā noslēgto līgumu "ASTRAL Executive Search" piedalīsies nominācijas procesā.

Trešdien, 6.aprīlī, plānota Nomināciju komisijas sēde, kuras laikā tiks apstiprināti atlases kritēriji un kārtība CSDD valdes priekšsēdētāja atlases procesam. Konkursu uz CSDD valdes priekšsēdētāja amatu plānots izsludināt nākamajā nedēļā.

CSDD kopš 1997.gada vada Andris Lukstiņš. Viņa valdes priekšsēdētāja pilnvaru termiņš noslēdzās šogad 17.februārī, bet tas pašreiz ir pagarināts līdz jauna vadītāja apstiprināšanai.

Uzņēmuma valdē darbojas arī Mārtiņš Krieviņš un Aivars Aksenoks.

CSDD reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 38,662 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 50,594 miljoni eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet direkcijas peļņa pieauga par 94,7% un bija 3,755 miljoni eiro,.

CSDD ir valsts akciju sabiedrība. Direkcija reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. Direkcijas kapitāldaļu turētāja ir Satiksmes ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!