Foto: DELFI
Mazumtirdzniecības franšīzes tīklu "Narvesen" un "Caffeine" kafejnīcu ķēdi pārvaldošais uzņēmums SIA "Reitan Convenience Latvia" 2021. gadā strādājis ar 62,4 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 2% vairāk nekā gadu iepriekš, un 2 miljonu eiro lieliem zaudējumiem, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

"Kā daudzus uzņēmumus, arī mūs spēcīgi ietekmēja Covid-19 pandēmija un ar to saistītie darbības ierobežojumi. Maksimālā apmeklētāju daudzuma ierobežojumi tirdzniecības vietās, aizliegums sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus tirdzniecības vietu telpās, kā arī būtiski mazāka ienākošo un izejošo tūristu plūsma ir likusi gan pārvērtēt atsevišķu tirdzniecības vietu rentabilitāti, gan meklēt arvien jaunus veidus, kā stiprināt klientu lojalitāti. Neskatoties uz to, esam aktīvi rīkojušies, lai nodrošinātu drošus darba apstākļus franšīzes ņēmējiem tirdzniecības vietās un darbiniekiem kafejnīcās un birojā," stāsta SIA "Reitan Convenience Latvia" Valdes priekšsēdētāja Dace Dovidena.

Lai mazinātu Covid-19 ietekmi, pēc klientu plūsmas izvērtēšanas atsevišķos gadījumos uz laiku vai pilnībā slēgtas nerentablas tirdzniecības vietas, kā arī pielāgoti darba laiki un izmantotas pieejamās atbalsta programmas, piemēram, dīkstāves pabalsti.

Kopumā 2021. gadā atvērtas 4 jaunas "Narvesen" tirdzniecības vietas, kopējam tirdzniecības vietu skaitam visā Latvijā sasniedzot 210, un turpina darboties 20 "Caffeine" kafejnīcas. Šobrīd visas "Narvesen" zīmola tirdzniecības vietas vada neatkarīgi uzņēmēji uz franšīzes līgumu pamata.

"Nākotnē raugāmies ar optimismu, vērojot klientu plūsmas atjaunošanos, tomēr jārēķinās, ka Krievijas uzsāktais militārais iebrukums Ukrainas teritorijā, visticamāk, raisīs plašu negatīvu ekonomisko ietekmi, enerģijas cenu pieaugumu un piegādes ķēdes pārrāvumus. Tāpēc 2022. gadā ir daudz nezināmo, kas var ietekmēt uzņēmuma darbību, taču vienlaikus Covid-19 laiks ir apliecinājis mūsu spēju ātri reaģēt un pielāgoties apstākļiem, lai nodrošinātu pieejamību klientiem arī izaicinošās situācijās," skaidro Dovidena.

"Reitan Convenience Latvia" vienīgā īpašniece ir Norvēģijas "Reitan Convenience", liecina "Lursoft" publiskotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!