Foto: Pixabay
Latvijas auto tirgū šobrīd valda gan jaunu, gan lietotu automašīnu deficīts, un eksperti lēš, ka situācija varētu uzlaboties tikai nākamgad. Dažiem automašīnu dīleriem jaunu spēkratu piegādes kavējas tik ļoti, ka no pārdošanas līderu pjedestāla viņi ir gāzti. Tas viss ietekmē cenas – tās pieaug gan pilnīgi jaunām, gan lietotām mašīnām. Kādas ir prognozes un vai ieceri par automašīnas iegādi labāk atlikt uz citu gadu, vaicājām Latvijas auto tirgus ekspertiem.

Jaunas mašīnas: situācija uzlabosies pēc 6–10 mēnešiem

Visvairāk Latvijā šogad pārdotas "Toyota" zīmola automašīnas, tādēļ situāciju jauno automašīnu tirgū lūdzām komentēt "WESS" ("Toyota" un "Lexus" oficiālais dīleris) valdes priekšsēdētājam Aleksandram Oskinam. Viņš norāda, ka jaunu automašīnu deficīts skar ne tikai Latviju, tā ir globāla problēma. Turklāt ekonomisti jau sen prognozējuši, ka šī gada beigās automašīnu ražošana saruks par 7–9 miljoniem vienību, un tas viss mikroshēmu trūkuma dēļ! Oskins uzskata, ka krīzi pārvarēt izdosies ne ātrāk kā 2022. gada otrajā ceturksnī. 

"Ar deficīta situāciju saskārušies visi automašīnu tirgotāji Latvijā, turklāt nu jau problēma vērojama arī lietoto automašīnu tirgū," stāsta Oskins. "Ja cilvēks nevar iegādāties jaunu mašīnu, viņš turpinās braukt ar veco, kas nozīmē, ka viņa auto nenonāk lietoto automašīnu tirgū, un tā deficīts rodas arī tur," viņš skaidro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!