Foto: F64

Elektronisko sakaru sniedzēja "Lattelecom" akciju kotēšana biržā nav izslēgta, atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Viņš atzīmēja, ka aktīva kapitāla tirgus attīstība jāvērtē kā instruments, kas var kalpot ekonomiskās aktivitātes veicināšanai, kapitāla piesaistei un tādējādi tautsaimniecības attīstībai kopumā. "Tāpēc iespējamu jaunu publiskā vērtspapīru tirgus dalībnieki parādīšanās nākotnē, noteikti vērtējama pozitīvi," teica Gulbis.

Vienlaikus viņš atzina, ka patlaban nav tikušas apspriestas konkrētas ieceres publiskam akciju piedāvājumam attiecībā uz "Lattelecom". "Taču kā viens no iespējamiem nākotnes attīstības scenārijiem tas nebūtu izslēdzams, izvērtējot iespējamos ieguvumus," sacīja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs.

Tāpat Gulbis uzsvēra - pašsaprotami, ka lēmumi par uzņēmuma kapitāla struktūru jāpieņem uzņēmumu īpašniekiem. "Cik zināms, patlaban norit konsultāciju process "Lattelecom" un [mobilo sakaru operatora] "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) īpašnieku starpā par iespējamiem pārvaldības modeļiem, tādēļ ceram, ka akcionāri jau drīzumā spēs vienoties un pieņems stratēģiski svarīgus un tālredzīgus lēmumus," klāstīja Gulbis.

Vēstīts, ka par LMT un "Lattelecom" valsts daļu pārdošanu valstī tiek diskutēts jau ilgi, taču vairākām valdībām vienoties tā arī nav izdevies. Iepriekšējās valdības triju ministru darba grupa bija izpētījusi iespējamos risinājumus, kā rīkoties ar valstij piederošajām LMT un "Lattelecom" kapitāldaļām, un atzinusi, ka abu kompāniju kapitāldaļu privatizācija īstermiņā nav nepieciešama, taču ir jāstiprina uzņēmumu sinerģija.

LMT un "Lattelecom" iespējama apvienošana vērtēta kā viena no iespējām, tāpat diskutēts arī par iespēju atdalīt uzņēmumu īpašumā esošo infrastruktūru no biznesa un klientiem. Vienlaikus Konkurences padome paudusi bažas, ka uzņēmumu apvienošana varētu radīt riskus konkurencei tirgū.

"Lattelecom" piedāvā integrētus elektronisko sakaru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus, nodrošina datu pārraides un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Skandināvijas koncernam "TeliaSonera" patlaban pastarpināti pieder 49% "Lattelecom" daļu, bet Latvijas valstij - 51%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!