Foto: LETA/Publicitātes foto
Šis gads un nedēļa iesākusies ar informāciju par to, ka Latvijā pērn reģistrēts zemākais jaunu uzņēmumu skaits kopš 2004. gada. Šis rādītājs ir vēl sliktāks nekā pandēmijas pirmajā gadā, kad Covid-19 dēļ iedzīvotāji ar jaunu uzņēmumu dibināšanu nesteidzās.

"Lursoft" iepriekš vēstīja, ka līdz ar Covid-19 pandēmiju Latvijā samazinājās jaunu uzņēmumu reģistrēšanas aktivitāte, kā rezultātā 2020.gadā bija par 14,4% jauno uzņēmumu mazāk nekā gadu iepriekš. Aizpērn jaunreģistrēto uzņēmumu skaits atkal piesardzīgi palielinājās, savukārt 2022. gads dinamikā nesis kārtējo kritumu. Lursoft pētījums atklāj, ka 2022. gadā reģistrēts par 401 jaunu uzņēmumu mazāk nekā gadu iepriekš.

Otrdien, 3. janvārī, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) tikās ar uzņēmumu "RB Rail" Eiropas Dzelzceļa līnijas" vadību, pieprasot skaidrojumu par projekta realizēšanas gaitu un problēmām "Rail Baltica" projekta īstenošanā.

Šā gada 15. janvārī uz laiku tiks slēgts "Rimi" lielveikals iepirkšanās centrā "Olimpia" Rīgā. Šim lēmumam nav saistības ar nule kā izziņoto "Rimi" nomas darījumu "Preses nama kvartāls" multifunkcionālajā centrā, kas atrodas tieši pretī iepirkšanās centram, pāri Krišjāņa Valdemāra ielai – noslogotai satiksmes maģistrālei, kas savieno Rīgas centru ar Pārdaugavu, lidostu, Jūrmalu un citām vietām.

Šonedēļ tika paziņota arī kāda cita ar būvniecību saistīta ziņa. Proti, nekustamo īpašumu attīstītājs "Linstow Baltic" saņēmis saskaņojumu "Satekles biznesa centra" būvprojektam.

Lai sniegtu ieskatu Latvijas un pasaules ekonomikas jaunumos, "Delfi Bizness" piedāvā saviem lasītājiem apkopojumu par aizvadītās nedēļas notikumiem.

Savukārt Liepājā par darba beigšanu paziņoja kāda vietējiem un pilsētas visiem iecienīta konditoreja.


Veiktas izmaiņas 'Swedbank' vadības komandā

Foto: LETA

AS "Swedbank" vadībā līdz ar jauno gadu notikušas izmaiņas, Astra Šepa kļuvusi par "Swedbank" Individuālās apkalpošanas daļas jeb Private Banking vadītāju, bet Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļu turpmāk vadīs Olga Kotova.

Lasīt vairāk

Pērn reģistrēts mazākais uzņēmumu skaits kopš 2004. gada

Foto: Shutterstock

Aizvadītajā gadā Latvijā reģistrēti 8826 jauni uzņēmumi, kas ir zemākais rādītājs kopš 2004. gada, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Lasīt vairāk

Divu nedēļu laikā jāsagatavo plāns 'Rail Baltica' projekta virzības problēmu risināšanai

Foto: LETA

Otrdien, 3. janvārī, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA) tikās ar uzņēmumu "RB Rail" Eiropas Dzelzceļa līnijas" vadību, pieprasot skaidrojumu par projekta realizēšanas gaitu un problēmām "Rail Baltica" projekta īstenošanā.

Lasīt vairāk

Pēc 30 gadu darbības Liepājā liek punktu populāram bulciņu biznesam

Foto: DELFI

Liepājas centrā, Lielajā ielā 12, aizvērta viena no senākajām konditorejām pilsētā – beķereja “Puķītes”, kurai decembrī apritēja 30 gadu jubileja, vēsta “liepajniekiem.lv”.

Lasīt vairāk

Latvijas startup ekosistēmas jaunā paaudze: 10 perspektīvākie uzņēmumi

Foto: Pixabay

Latvijas Jaunuzņēmumu asociācijas "Startin.LV" "Top 10: jaunuzņēmumi, kurus vērts paturēt redzeslokā" ("Top 10 startups to watch") sarakstā iekļauti daudzsološi Latvijas uzņēmumi, kuri demonstrē strauju attīstību un panākumus.

Lasīt vairāk

'Rimi' liek akcentu uz Ķīpsalu: cits uz citu raudzīsies divi zīmola lielveikali

Foto: LETA

Šā gada 15. janvārī uz laiku tiks slēgts "Rimi" lielveikals iepirkšanās centrā "Olimpia" Rīgā.

Lasīt vairāk

Izsolīs Karginam piederošu dzīvokli Rīgā un māju Jūrmalā

Foto: LETA

Piektdien, 6. janvārī, sāksies bijušajam "Parex bankas" īpašniekam un valdes loceklim Valērijam Karginam piederoša dzīvokļa Rīgā un mājas Jūrmalā izsole, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Andreja Glumova paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasīt vairāk

Modinātājzvans noskanējis, viesnīcas mainās, norāda 'Grand Hotel Kempinski Riga' jaunā ģenerāldirektore

Foto: Publicitātes attēli

Viesnīcu sektoram pēdējie gadi bijuši satricinājumiem pilni – vienā brīdī tūristu plūsma apsīka pavisam, tad sāka atgriezties, bet karš Ukrainā atkal situāciju sagrieza kājām gaisā.

Tomēr, kaut arī šobrīd cenu izmaiņas ir dinamiskākas nekā jebkad un daļa tūristu izzuduši, tos aizstājuši citi un attīstība turpinās, stāsta viesnīcas "Grand Hotel Kempinski Riga" jaunā ģenerāldirektore Karmena Mautnere, kas, nesen stājoties šajā amatā, plāno pārskatīt arī viesnīcas piedāvājumu.

Lasīt vairāk

Latvijā degvielas patēriņš diez vai atgriezīsies pirmspandēmijas līmenī, lēš 'Neste'

Foto: LETA

Latvijā degvielas patēriņš kopš Covid-19 pandēmijas ir samazinājies un, visticamāk, neatgriezīsies kādreizējā līmenī, teic SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis.

Lasīt vairāk

Vizualizācija: Saņemts saskaņojums 'Satekles biznesa centra' būvprojektam

Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Linstow Baltic" saņēmis saskaņojumu "Satekles biznesa centra" būvprojektam, "Delfi Bizness" informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!