Foto: Unsplash, Publicitātes foto, Delfi kolāža
Izvērtējot aktualitātes Latvijas ekonomikā un biznesa vidē, "Delfi Bizness" apkopojis šīs nedēļas nozīmīgākos notikumus un norises.

Latvija šonedēļ saņēmusi pirmo maksājumu no Atveseļošanās fonda plāna 201 miljona eiro apmērā, savukārt "airBaltic" turpina slēgt līgumus par savu lidmašīnu izīrēšanu citām kompānijām.

AS "Swedbank" dzēsusi lielu apjomu 2008. gada krīzes laika parādu un aicina pieteikties tos parādniekus, kuri vēl nav pieteikušies.

Šobrīd pieaug izsniegto patēriņa kredītu skaits, bet daļai pašnodarbināto būs pieejams vienkāršāks nodokļu nomaksas veids – saimnieciskās darbības ieņēmumu konts.

Lai atgādinātu, kas noticis šonedēļ, piedāvājam šīs nedēļas nozīmīgāko ziņu apkopojumu.

Saimnieciskās darbības ieņēmumu konts – kas tas ir, kā pieteikties un kuras bankas plāno piedāvāt?


Foto: Shutterstock

Daļa pašnodarbināto turpmāk varēs izmantot vienkāršāku nodokļu nomaksas sistēmu, jo pirmā banka sākusi piedāvāt saimnieciskās darbības ieņēmumu kontu, kas nodrošinās automātisku nodokļu nomaksu Valsts ieņēmumu dienestam (VID) un vēl pāris bankas šobrīd domā par šāda pakalpojuma ieviešanu.

Lasi vairāk

Foto: Cik tuvu Skanste ir Rīgas modernā centra aprisēm?


Foto: Publicitātes attēli

Skanste ir viena no Rīgas prioritārajām attīstības teritorijām, kas robežojas ar vēsturisko centru un kur jātop jauniem, mūsdienīgiem dzīvojamiem kvartāliem, biznesa kompleksiem un sabiedriskajiem objektiem. To mēdz raksturot arī kā Rīgas moderno centru. Kā veicas ar šīs apkaimes attīstīšanu, skaidro "Delfi Bizness", ieskicējot aktuālos projektus, kas varētu tapt salīdzinoši drīz, un skaidrojot, kā ieceres ir ietekmējusi pandēmija un šā gada globālie satricinājumi.

Lasi vairāk

'Swedbank' dzēsusi klientu parādus 124 miljonu eiro apmērā; aicina atsaukties atlikušos 2008. gada krīzes skartos parādniekus


Foto: LETA

Pirmskrīzes kredītu dzēšanas ietvaros, AS "Swedbank" ir dzēsusi parādsaistības vairāk nekā 124 miljonu eiro apmērā, informē bankas pārstāvji.

Lasi vairāk

'airBaltic' turpina slēgt līgumus par savu lidmašīnu izīrēšanu citām lidsabiedrībām


Foto: DELFI

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" turpina slēgt jaunus līgumu par "Airbus" lidmašīnu izīrēšanu citām lidsabiedrībām.

Lasi vairāk

Latvija saņēmusi pirmo Atveseļošanas fonda plāna maksājumu 201 miljona eiro apmērā


Foto: Shutterstock

Latvija saņēmusi pirmo Atveseļošanas fonda plāna maksājumu 201 miljona eiro apmērā, informē Finanšu ministrija.

Lasi vairāk

Eiropā šoziem gatavojas elektroenerģijas pārrāvumiem. Vai tas draud arī Latvijai?


Foto: Unsplash

Daudzās Eiropas valstīs, tostarp kaimiņos Igaunijā un Somijā, izskanējušas bažas par šoziem iespējamiem elektroenerģijas padeves pārtraukumiem, ko varētu radīt augstais pieprasījums un jaudu nepietiekamība, tādēļ iedzīvotāji un uzņēmumi tiek aicināti taupīt energoresursus – gan elektroenerģiju, gan gāzi. Arī Latvijā energoresursu taupīšanas nolūkā valstiskā līmenī jau ir pieņemti dažāda veida noteikumi. "Delfi Bizness" uzrunātie atbildīgie mierina – elektroenerģijas pārtraukumi Latvijā, visticamāk, nedraud, taču pilnībā izslēgt šādu iespējamību gan nevar.

Lasi vairāk

TOP nozares ar lielāko apgrozījumu un peļņu 2021. gadā


Foto: Pexels

Tuvojoties 2022. gada septembra noslēgumam, gada pārskatus par aizvadīto gadu iesniegusi lielākā daļa uzņēmumu, liecina Lursoft apkopotā informācija. "Lursoft" izpētījis, ka līdz šā gada 27.septembrim pārskatus par 2021.gadu bija iesnieguši 102,7 tūkstoši uzņēmumu, bet par 2020.gadu – 109,5 tūkstoši.

Lasi vairāk

Ilgi gaidītais vienotais ierīču lādētājs 2024. gadā Eiropas Savienībā kļūs par realitāti


Foto: Pixabay

Eiropas Parlaments atbalstījis tiesību aktu, kas pavisam drīz ļaus patērētājiem Eiropas Savienībā visas savas elektroniskās ierīces uzlādēt ar vienu lādētāju, informē Eiropas Parlamenta Preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Lasi vairāk

Aizņemties, kamēr nav par vēlu. Kāpēc Latvijā strauji pieaug patēriņa kredītu skaits?


Foto: Shutterstock

Īso mirkli starp Covid-19 un enerģētikas krīzi Latvijas iedzīvotāji izmantojuši uz pilnu klapi – strauji palielinājuši izdevumu un patēriņa kredītu apjomus. Naudu tērē ne tikai sadzīves tehnikai, automašīnām vai ceļojumiem, bet arī apkures katlu uzstādīšanai, siltumsūkņu ierīkošanai, logu maiņai un citiem tēriņiem, kam būtu jāpalīdz pārciest garo apkures sezonu.

Lasi vairāk

Hakeri šogad jau nozaguši kriptovalūtas divu miljardu ASV dolāru apmērā


Foto: Pixabay

Līdz ar kriptovalūtu popularitātes pieaugumu palielinājusies arī noziedznieku interese par tām. Šogad vien digitālie garnadži ir pamanījušies apzagt kriptovalūtu biržas un platformas teju divu miljardu ASV dolāru apmērā.

Lasi vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!