Foto: Shutterstock

Līdz nākamās nedēļas beigām Finanšu ministrija (FM) apkopos informāciju par līdz šim Covid-19 krīzē piešķirto atbalstu un nepieciešamības gadījumā taps jauni atbalsta pasākumi.

FM informēja, ka ceturtdien finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītajā darba grupā uzņēmējdarbības un darba ņēmēju atbalstam konkrēti lēmumi netika pieņemti, bet darba grupa vienojās, ka FM nedēļas laikā sagatavos apkopojumu par līdz šim piešķirto atbalstu Covid-19 krīzē.

Pēc FM skaidrotā, nozaru ministrijas ir aicinātas pārskatīt spēkā esošā Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likuma normas attiecībā uz tajā minētajiem īpašajiem atbalsta mehānismiem un izdevumuiem, kas tieši saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, lai nodrošinātu sabiedrības ekonomiskās situācijas uzlabošanos un veicinātu valsts tautsaimniecības stabilitāti.

Paredzams, ka nozaru ministrijas izvērtēs līdz šim piešķirtā atbalsta efektivitāti un piešķirtos līdzekļus, kā arī sagatavos priekšlikumus minētā likuma normu uzlabojumiem.

"Nozaru ministrijas veiks savu atbalsta pasākumu revīziju un sagatavos analīzi par to, kuri no iepriekš sniegtajiem atbalsta pasākumiem būtu atjaunojami, kuri jāpilnveido," skaidroja FM, kas iesniegto informāciju apkopos un iesniegs diskusijām nākamnedēļ gaidāmajā finanšu ministra vadītajā darba grupā.

Spēkā esošajā Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā ir noteikts, ka Ministru kabinets nepieciešamības gadījumā var noteikt nozares, kurām saistībā ar Covid-19 izplatību ir būtiski pasliktinājusies finanšu situācija, tāpat likumā atrunāta iespēja uzņēmumam pieteikt nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu.

Likums patlaban arī atļauj pašvaldībām noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kā arī ar likumu tiek regulēta dīkstāves pabalstu piešķiršana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!