Foto: Shutterstock

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts piektdien piedalīsies neformālajā Eiropas Savienības (ES) Konkurētspējas ministru padomē, kas notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā un kurā apspriedīs Vienotā tirgus akta jautājumus un prioritātes, kas saistītas ar patērētāju strīdu risināšanu digitālajā vidē, informēja Ekonomikas ministrija.

Eiropas Komisija (EK) nākusi klajā ar priekšlikumu nodrošināt, ka ikvienam patērētājam ir iespēja vienkārši, ātri un lēti saņemt palīdzību, negriežoties tiesā, gadījumos, kad tiek pārkāptas patērētāja tiesības tiešsaistes darījumos. EK uzskata, un Latvija atbalsta šo pozīciju, ka, lai attīstītu un veicinātu pārrobežu darījumus tiešsaistē, ir jāpaaugstina patērētāju uzticamība tiešsaistes darījumiem, nodrošinot augstu patērētāju tiesību aizsardzību. Vienlaikus ir jānodrošina līdzsvars attiecībā uz prasībām uzņēmējiem un valsts struktūrām, lai neradītu pārmērīgu administratīvo un finansiālo slogu.

Kopenhāgenā ministram plānota arī tikšanās ar Latvijas vēstnieku Dānijā Gintu Jegermani un Dānijas domnīcas "Concito" direktoru Tomasu Faergemanu, lai pārrunātu Dānijas pieredzi atjaunojamo energoresursu izmantošanā un attīstībā. Tikšanās laikā ministrs iecerējis uzzināt arī par Dānijas enerģētikas stratēģijas izstrādes gaitu, struktūru un argumentiem tās izvēlei.

Latvija ir konsekventi atbalstījusi ES Vienotā tirgus stiprināšanu un ar to saistītos pasākumus, jo efektīvi funkcionējošs Vienotais tirgus ir Eiropas un tajā skaitā arī Latvijas ekonomikas konkurētspējas stūrakmens. Vienkāršāka, brīvāka pārrobežu tirdzniecība un pakalpojumu sniegšana ir svarīga Latvijas ekonomikas konkurētspējas stiprināšanai ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!