Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtdien paredzētā reģionāla mēroga izstāžu un konferenču centra būvniecībai iecerētā zemesgabala, kas Rīgas pašvaldībai pieder netālu no starptautiskās lidostas "Rīga", izsole nenotika, jo uz izsolēm nepieteicās neviens pretendents, informēja nekustamā īpašuma konsultanta "Colliers International" pārstāve Kristīne Spundiņa.

Informācija par nākamo izsoli rīt tiks publicēta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", piebilda Spundiņa.

Privatizācijai nodoti 22 neapbūvēti zemesgabali ar kopējo platību 401 857 kvadrātmetri, kuri atrodas blakus lidostas "Rīga" teritorijai. Visu zemesgabalu kā vienas lietu kopības izsoles sākumcena ir 4 046 410 lati.

Rīgas domes Īpašuma departaments 2012.gada septembrī iepirkuma konkursa rezultātā noslēdzis līgumu ar SIA "Colliers International Advisors" par neapbūvētu zemesgabalu pārdošanas darījuma organizēšanu. Pakalpojums departamentam izmaksās 61 940 latus, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Līgumcenas summu veido 11 940 latu atlīdzība par darbu, kā arī 50% no summas, ko veido nosolītās cenas un izsoles sākumcenas starpība, taču kopējā atlīdzība nevarēs pārsniegt 92 053 latus.

"Colliers International Advisors" ir veicis izvērtējumu par optimālāko zemesgabalu pārdošanas risinājumu atbilstoši šī brīža situācijai nekustamā īpašuma tirgū un izstrādājis detalizētu pārdošanas darījuma struktūru un tā izpildes laika grafiku, bet tuvākajā laikā tiks sagatavoti zemesgabalu privatizācijas un izsoles noteikumu projekti, iekļaujot tajos noteiktos zemesgabala privatizācijas pamatnosacījumus, un pirkuma un nomaksas pirkuma līguma projekti.

Līguma nosacījumi paredz, ka turpmāk sadarbībā ar Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu konsultanti izstrādās bukletu dažādās valodās, kurā būs apkopota informācija par būvniecības iespējām zemesgabalos, kā arī organizēs zemesgabalu pārdošanas mārketingu un piesaistīs potenciālos pircējus gan Latvijā, gan ārvalstīs, tostarp tiekoties ar potenciālajiem pircējiem, informējot tos par zemesgabalu pārdošanas nosacījumiem un turpmāko izmantošanu, kā arī sniedzot tiem konsultācijas un atbalstu visos pārdošanas procesa posmos.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Rīgas domes deputāti 2010.gada februārī uzdeva SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" uz šiem zemesgabaliem īstenot reģionāla mēroga izstāžu un konferenču centra izveides projektu netālu no lidostas. Šī mērķa īstenošanai tika dibināts meitasuzņēmums "Messe Riga", kura pamatkapitālā ieguldīti 12 zemesgabali netālu no starptautiskās lidostas "Rīga" ar kopējo platību 35,6 hektāri.
Aizbildinoties ar pārāk neskaidriem lidostas attīstības plāniem un pašvaldības ierobežotajām finanšu iespējām, Rīgas dome nolēmusi no projekta atteikties, pārtraucot "Rīgas pilsētbūvnieka" līdzdalību uzņēmumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!