Foto: Publicitātes foto

Nekustamā īpašuma investīciju fonds "Eastnine" Baltijā turpmāk ieguldīs ne tikai biroju ēkās, bet arī augstvērtīgos loģistikas objektos labākajās vietās, tā nolēmusi "Eastnine" direktoru padome.

Ieguldījumu diversifikācija ir vērsta uz to, lai nodrošinātu augstu investīciju atdevi, bet ar salīdzinoši zemu riska līmeni. Turklāt plašākas investīciju iespējas ļaus kompānijai augt.

Šobrīd “Eastnine” ir straujas izaugsmes fāzē. Iepriekšējos četros gados kompānija ir nostiprinājusies kā viens no lielākajiem biroju ēku īpašniekiem Baltijā; mūsdienīgu un pilsētu centrālajās daļās esošo biroju centru portfeļa apjoms ir ap 140 miljoniem eiro. 2020. gada nogalē apstiprinātais biznesa plāns paredz, ka īpašumu portfeli kompānija palielinās līdz 700 miljoniem eiro, un šis mērķis jāsasniedz līdz 2023. gada beigām.

Loģistikas objekti labi papildinās biroju ēku īpašumu portfeli, izteicās “Eastnine” izpilddirektors Ķēstuts Sasnausks (Kestutis Sasnauskas), jo tas ļaus gan nopelnīt, gan augt. Tādējādi turpmāk “Eastnine” būs mūsdienīgu, ilgtspējīgu ofisu un loģistikas platību nodrošinātājs Baltijā ilgtermiņā.

Pieprasījums pēc biroju un loģistikas platībām, īpašumiem Baltijā seko tām pašām tendencēm, kādas ir ziemeļvalstīs.

Jāpiebilst, ka tikko “Eastnine” ir ieguvis organizācijas U.S. Green Building Council (USGBC) reģionālās līderības balvu Eiropas kategorijā. Starp balvas saņēmējiem ir organizācijas, projekti, individuāļi visā pasaulē, kuri rada nākamās paaudzes ilgtspējīgas, veselīgas ēkas, pilsētas, kopienas. Šobrīd 90% Eastnine īpašumu ir ilgtspēju apliecinoši sertifikāti, tostarp arī godalgotajai ēkai "Alojas biroji".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!