Foto: Publicitātes foto
Investīciju apjoms nekustamajos īpašumos Baltijā šā gada pirmajā ceturksnī ir sasniedzis 218,03 miljonus eiro, kas ir par 16% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn, šādus datus ir apkopojusi nekustamā īpašuma konsultāciju kompānija "CBRE".

Vairāk nekā 20 darījumu apjoms pārsniedzis 10 miljonus eiro. Lietuvas tirgus ir piesaistījis 40% no visām investīcijām reģionā, kamēr Latvija 37%, bet Igaunija 22%.

Vistīkamākais sektors investoriem, kurā ieguldīt, bijis industriālās platības. Tam sekoja tirdzniecības platību segments ar 34%, kā arī mājokļu un viesnīcu sektors (katram 9%). Tikmēr investīcijas biroju telpu jomā šā gada pirmajā ceturksnī bijušas zemā līmenī. Jau ziņots, ka kompānijas "Vastint" un "Estnine" ir vienojušās par divu biroju centru pārdošanu Rīgā un Viļņā par 35,5 miljoniem eiro, tomēr šis darījums tiks pabeigts šā gada otrajā ceturksnī. Šis nav vienīgais darījums ofisu segmentā, līdz ar to tas, visticamāk, atgūs savu vietu nekustamā īpašuma investīciju jomas trijniekā.

Latvijā šā gada pirmajā ceturksnī ir noticis pēdējās desmitgadēs lielākais investīciju darījums mājokļu segmentā. AAS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) iegādājās Rīgas daudzdzīvokļu īres namu portfeli no uzņēmuma "Rentējas". Tajā ir vairāk nekā 170 īres dzīvokļiem, kas atrodas septiņās dzīvojamās ēkās trīs adresēs.

Francijas nekustamā īpašuma investīciju fonds "Corum" paplašināja savu klātbūtni un attiecīgi īpašumu portfeli Baltijā, iegādājoties divas Depo mazumtirdzniecības noliktavas Lietuvā.

Darījumos reģionā lauvas tiesu nodrošinājuši tieši Baltijas investīciju fondu – 64%, tiem seko tirgus spēlētāji no Centrālās un Rietumeiropas (34%).

Industriālais segments piedzīvojis augstāko investīciju apjomu kopš 2013. gada 3. ceturkšņa, un šī tendence varētu turpināties visu šā gada pirmo pusgadu. Loģistikas/industriālo platību segments arvien būs aktīvs, taču arī mājokļu segments kļūst pievilcīgāks investoriem. Ienesīgums biroju un industriālo platību segmentā gada sākumā nav mainījies, bet varētu piedzīvot izmaiņas gada griezumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!