Foto: Shutterstock
Krievijas sāktais karš Ukrainā un dažādās tā izraisītās problēmas piebremzējušas, taču nav pavisam apturējušas nekustamā īpašuma biznesu – pat dažādi vērienīgāki projekti joprojām vismaz ideju un koncepciju līmenī top, iepriekš iesāktie – tiek turpināti, daži sadalīti kārtās.

Nekustamā īpašuma attīstītāji pārskata savas iecere, iespējams, kāda projekta ambīcijas tiks iegrožotas, piezemētas, termiņi – pagarināti. Cerot, ka karš beigsies, ekonomika stabilizēsies, biznesa un iedzīvotāju maksātspēja uzlabosies, "Delfi Bizness" piedāvā ielūkoties nākotnē – vērienīgos teritoriju attīstības projektos, kas jau ir sākuši savu gaitu vai gaida savu kārtu. Kāds būs rezultāts – rādīs laiks.

Foto: Cik tuvu Skanste ir Rīgas modernā centra aprisēm?

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Skanste ir viena no Rīgas prioritārajām attīstības teritorijām, kas robežojas ar vēsturisko centru, kur jātop jauniem, mūsdienīgiem dzīvojamiem kvartāliem, biznesa kompleksiem un sabiedriskajiem objektiem. To mēdz raksturot arī kā Rīgas moderno centru. Kā veicas ar šīs apkaimes attīstīšanu, skaidro "Delfi Bizness", ieskicējot aktuālos projektus, kas varētu tapt salīdzinoši drīz, skaidrojot, kā ieceres ir ietekmējusi pandēmija un šā gada globālie satricinājumi.

Lasīt vairāk

'Estera Development' bijušās Sporta pils teritorijā iecerējusi uzbūvēt 700 dzīvokļus

Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Nekustamā īpašuma attīstītājs "Estera Development" no Igaunijas kompānijas "US Real Estate" iegādājies bijušās Rīgas Sporta pils teritoriju, kurā plāno uzbūvēt vairāk nekā 700 mājokļus.

Lasīt vairāk

'Eastnine' īpašumus koncentrē ap Krišjāņa Valdemāra ielu, pievienos krāšņas 'brošas'

Foto: Publicitātes attēls

Lai motivētu cilvēkus doties uz darbu, nevis strādāt mājās, ir jāpiedāvā kaut kas vairāk par biroju telpām, uzskata nekustamā īpašuma kompānijas "Eastnine" izpilddirektors Ķēstutis Sasnausks (Kestutis Sasnauskas).

Lasīt vairāk

Vizualizācija: Kā izskatīsies 'Riga Port City' Andrejsalā

Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā arhitektu komanda 'Hosoya Schaefer Architects" izstrādājusi "Riga Port City" teritorijas attīstības projekta vienoto koncepciju. Teritorijas plāns piedāvā scenārijus, kā šī Rīgas centra ūdensmalas apkaime varētu tikt revitalizēta, izmantojot industriālo mantojumu jaunā kvalitātē, ar jaunām funkcijām, un piedāvāta iedzīvotājiem – darbam, atpūtai, dzīvošanai.

Lasīt vairāk

Rīgai to vajag! Igauņi kaļ plānus par mājokļiem un 'Krasta City' kvartālu

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Mājokļu pircēji Latvijā ir skeptiskāki par igauņiem – daudzi ir piesardzīgi, neuzticas nekustamā īpašuma attīstītājam, līdz māja nav gandrīz uzbūvēta. Taču tieši būvniecības sākumstadijā ir iespēja tikt pie izdevīgākas cenas.

Lasīt vairāk

Tuvākos gados Rīgā varētu piedzīvot 'ilgstpējīgas apbūves olimpiādi'

Foto: DELFI kolāža

Nereti dzirdēts, ka Rīga krietni iepaliek salīdzinājumā ar kaimiņu galvaspilsētām jaunu būvniecības projektu attīstībā, tomēr tuvākajos gados pilsētvide varētu krietni mainīties.

Lasīt vairāk

'Piena kombināta' teritorija pārtop jaunā kvartālā ar veikaliem, kafejnīcām un darbnīcām

Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

"Tas mums bija patīkams pārsteigums, ka sabiedrība projektu uztvēra tik pozitīvi," atzīst nekustamā īpašuma attīstītāja VPH vadītājs Latvijā Juris Barkāns, stāstot par uzņēmuma jaunāko ieceri – tirdzniecības parka izveidi bijušā "Rīgas piena kombināta" vietā Valmieras ielā 2, Rīgā. Projektā ir plānots investēt ap 40 miljoniem eiro un atvērt jau 2024. gadā.

Lasīt vairāk

Foto: Nākotnes lidostas pilsētas 'RIX Airport City' attīstībā plānots ieguldīt līdz 300 miljoniem eiro

Foto: Publicitātes attēli

Izsludinot starptautisku konkursu investoru un attīstītāju piesaistei, lidosta "Rīga" uzsāk stratēģiski nozīmīgā "RIX Airport City" projekta ieviešanu ar mērķi desmit gadu laikā izveidot progresīvu nākotnes lidostas pilsētu, informē lidostas pārstāvji.

Lasīt vairāk

'Sala' Pārdaugavā ar potenciālu uzmirdzēt

Foto: Publicitātes foto/SIA "Mūkusalas biznesa centrs"

Pirms divdesmit gadiem te, gluži vai rokas stiepiena attālumā no galvaspilsētas vēsturiskā centra, bija panīkusi, degradēta teritorija. Tagad ik dienu ļaužu tūkstoši dodas savās darba gaitās uz "Mūkusalas biznesa centru". Savukārt vēl pēc laika sprīža šī Rīgas daļa solās kļūt patīkamāka, dzīvīgāka, turklāt ērtāk sasniedzama.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!