Foto: EPA/LETA
Latvijai otrdien nav izdevies pārdot nesen Ķīnas pilsētā Šanhajā notikušajā vispasaules izstādē "World Expo 2010" izmantoto vēja tuneli, portālam "Delfi" atzina Ekonomikas ministrija.

Gaidāmajā izsolē nebija pieteicies neviens pretendents, un potenciālie pircēji nebija iemaksājuši izsoles nodrošinājuma maksu. Tādēļ tuvākajā laikā Latvija Šanhajā rīkos atkārtotu izsoli. Paviljonu sākumcenu gan nav plānots mainīt - tā ir 9,4 miljoni juaņu jeb 0,7 miljoni latu, kas atbilst paviljona vērtībai.

Ministrija uzsver, ka Šanhajā ir vairāki potenciālie paviljona pircēji, bet, tā kā paviljons un tajā uzstādītais vertikālais vēja tunelis ir sarežģīta tehnoloģija, tad potenciālie pircēji lūdz papildus ziņas.

Tādēļ Latvijas vēstniecība Ķīnā, Latvijas oficiālais pārstāvis izstādē "World Expo 2010" Roberts Stafeckis un paviljona darbības nodrošinātāji SIA "Aerodium" turpinās darbu ar potenciālajiem pircējiem.

"World Expo" izstāde Šanhajā notika no 1. maija līdz 31. oktobrim. Latvija gan tajā sāka piedalīties maija izskaņā, jo aizkavējās finansējuma piešķiršana paviljona būvniecībai. Arī vasaras sākumā Latvijas dalību "World Expo 2010" aizēnoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora Andra Ozola un SIA "Aerodium" vadītāju savstarpējie apvainojumi korupcijā. Tomēr pēcāk Latvijas dalība izstādē un tās prezentācija, kurās centrā bija vertikālā vēja tuneļa šovs, ieguva daudz atzinības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!