Foto: LETA

Grāmatu izdevēja SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" pagājušajā gada apgrozījums sasniedzis 12,21 milj. eiro, kas ir nedaudz mazāk, nekā 2020. gadā, kad tas bija 12,57 milj. eiro.

Sarukuma (par 2,87%) pamatā bija valstī noteiktie ierobežojumi uzņēmējdarbībai. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 266,5 tūkst. eiro peļņu pēc nodokļu nomaksas. Daļu peļņas paredzēts izmaksāt dividendēs, savukārt pārējo – novirzīt ražošanas attīstībai, izriet no "Lursoft" Klientu portfeļa apkopojuma.

Grāmatu izdevējs turpinājis iepriekšējos gados sekmīgi sākto ražotās produkcijas veidu un pakalpojumu dažādošanu. Uzņēmums palielinājis piedāvāto digitālo resursu skaitu tiešsaistē, kā arī elektroniski piedāvāto grāmatu skaitu, papildināts lejuplādējamo interaktīvo materiālu klāsts un izveidoti jaunu tiešsaistes interaktīvie materiāli jaunā un mobilajām iekārtām draudzīgā platformā.

"Lursoft" dati rāda, ka 2021.gadā SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" bija nodarbināti 294 cilvēki. Grāmatu izdevējs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 2,6 milj. eiro.

SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" šobrīd reģistrētas 38 aktīvas struktūrvienības. Pērn veikta SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" reorganizācija, uzņēmumam pievienojot AS "Poligrāfists".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!