Foto: Foto: pixabay

Apģērbu tirgotāja SIA "Apranga" 2021.gadā tirdzniecības platības skāra iepriekš plānotas izmaiņas, atsaucoties uz uzņēmuma vadības ziņojumu, vēsta "Lursoft" Klientu portfelis.

"2021.gadā zemās rentabilitātes dēļ tika slēgti veikali "Liu-Jo" tirdzniecības centrā "Galerijas centrs" un veikals "Aldo" tirdzniecības centrā "Rīga Plaza". Pēc rekonstrukcijas darbu tirdzniecības centrā "Domina Shopping" atsāka jaunās koncepcijas veikals "Apranga"," lasāms kompānijas vadības ziņojumā.

Pagājušajā gadā SIA "Apranga" bija trīsdesmit fiziskie veikali, kas kopā deva 12,7 milj. eiro apgrozījumu. "Lursoft" aprēķini liecina, ka pērn, salīdzinot ar 2020.gadu, tirgotāja apgrozījums samazinājies par teju ceturto daļu. "2021.gadā Latvijas valdība turpināja ieviest stingrus Covid-19 ierobežojumus atsevišķās uzņēmējdarbības nozarēs, kā rezultātā uzņēmuma fiziskie veikali bija slēgti aptuveni pusi no pārskata gada," norādījusi SIA "Apranga".

Pēc 1,07 milj. eiro zaudējumiem 2020.gadā, pērn tirgotājs gadu noslēdza ar 313,93 tūkst. eiro lielu peļņu.

Uzņēmums neplāno atvērt jaunus veikalus, tā vietā par prioritāti izvirzot turpmāko darbības efektivitātes uzlabošanu. Jānorāda, ka 2021.gada beigās SIA "Apranga" veikalu kopējā platība bija 12 tūkst. m2.

Lietuviešu kapitāla uzņēmums SIA "Apranga" pagājušajā gadā bija darba devējs 223 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums samaksāja 2,75 milj. eiro.

Jānorāda, ka tirgotājs aktīvi izmantojis valsts sniegtās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku mazināšanai – saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, atbalstu algu subsīdijām, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!