Foto: Publicitātes foto
Neskatoties uz Covid-19 ierobežojumiem, Rīgas Zooloģiskais dārzs pirmo pusgadu noslēdzis ar nelielu peļņu, liecina SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" neauditētais finanšu pārskats par pirmo pusgadu.

Laika posmā no 1. janvāra līdz 30. jūnijam uzņēmums strādājis ar 999 eiro peļņu. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 3,9 miljonu eiro apgrozījumu un 293 943 eiro peļņu.

Kā teikts SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" vadības ziņojumā, turpinās projekta "Sabiedrības apziņas veidošana ilgtspējīga dzīves veida veicināšanai" īstenošana. Darbi tiek veikti pieejamo finansiālo līdzekļu robežās, atbilstoši zoodārza pašu ieņēmumu faktiskajam stāvoklim, kā arī piesaistot sponsorus un ziedotājus. Turpinās zoodārza sadarbība ar Pasaules Dabas fondu un Zoodārza atbalsta biedrību, kā arī tiek veikta aktīva darbība citu potenciālu sponsoru un sadarbības partneru piesaistē.

2020. gadā zooloģiskais dārzs turpinās piedāvāt apmeklētājiem atjaunotas un uzlabotas ekspozīcijas, kurās būs nodrošināti atbilstoši dzīves apstākļi dzīvniekiem.

Vadības ziņojumā norādīts, ka Latvijā daļēji atcelta ar koronavīrusa izplatību saistīti ierobežojumi, taču paredzama ekonomiskās attīstības samazināšanās. Nav paredzams, kā situācija varētu attīstīties nākotnē, un līdz ar to, pastāv ekonomikas attīstības nenoteiktība. Sabiedrības vadība nepārtraukti izvērtē situāciju.

SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" pamatkapitāls ir 28,9 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!