Foto: LETA
Valdību veidojošās partijas vēl šonedēļ cer vienoties par datumu, sākot no kura līdz ceturtdaļmiljonam eiro tiks paaugstināts cenu slieksnis termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai par investīcijām nekustamajos īpašumos.

Pirmdien, 14.aprīlī, koalīciju veidojošās partijas apspriedušas trīs iespējamos termiņus – šā gada 1.jūliju, 1.augustu un nākamā gada 1.janvāri, tomēr galīgā vienošanās vēl nav panākta.

"Delfi" jau vēstīja, ka Imigrācijas likuma grozījumos, kurus Valsts prezidents Andris Bērziņš pērnā gada nogalē nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, ir iekļauta norma, kas paredz paaugstināt cenu slieksni termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai pret investīcijām nekustamajos īpašumos. Patlaban termiņuzturēšanās atļaujas var iegūt par 150 000 eiro lielām investīcijām, bet tagad šo slieksni plānots celt līdz 250 000 eiro.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) dati liecina, ka, lai sagatavotos darbam pēc cenu sliekšņa palielināšanas, pārvaldei nepieciešami vismaz trīs mēneši, tādēļ Reformu partija sliecas uzskatīt, ka cenu slieksni jāpalielina no šā gada 1.augusta. Līdzīgās domās ir arī ZZS, portālam "Delfi" sacīja šīs politiskās apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Savukārt Nacionālā apvienība, kuras paģērētos Imigrācijas likuma grozījumus prezidents nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, uzskata, ka grozījumiem jāstājas spēkā pēc iespējas ātrāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!