Foto: Saeimas administrācija
Lai arī valdību veidojošās partijas vienojušās atlikt mājsaimniecības elektroenerģijas tirgus liberalizāciju, nav nekādu garantiju, ka jau šogad iedzīvotājiem par elektroenerģiju nebūs jāmaksā vairāk.

To trešdienas rītā intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Vaicāta, vai lēmums atlikt tirgus "atvēršanu" garantē, ka elektrības cenas paliks tādas pašas, kādas tās ir patlaban, Straujuma teica: " Es šodien tādu garantiju  nevaru sniegt, taču varu garantēt, ka tas nebūs no 1. aprīļa."

Valdības vadītāja atgādina, ka lēmumu par "Latvenergo" tarifu apstiprināšanu pieņem nevis valdība, bet gan Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, kura pirms tam izvērtē, cik pamatoti tiek prasīta tarifa paaugstināšana.

"Delfi" jau ziņoja, ka, ņemot vērā Latvijas Pensionāru federācijas pieteikto protesta akciju un aizkavējušos vienošanos par kompensācijas mehānisma izveidi, pirmdien valdību veidojošās partijas nolēma atlikt elektroenerģijas tirgus pilnīgu liberalizāciju līdz 2015. gada 1. janvārim.

Otrdien valdība vienojās par likumu, kas pēc tā pieņemšanas Saeimā regulēs kārtību, kādā mazturīgas un trūcīgas personas saņem valsts atbalstu elektrības rēķinu apmaksai.

Likumprojekts paredz, ka tiesības saņemt valsts atbalstu elektrības rēķinu segšanai pēc mājsaimniecību elektroenerģijas tirgus atvēršanas būs mājsaimniecībām, kurās dzīvo kāda par trūcīgu vai maznodrošinātu atzīta persona. Atbalsta apmērs būs 5 eiro mēnesī uz vienu personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!