Foto: LETA

Šonedēļ notikušajās divās izsolēs nav izdevies pārdot SIA "Aerodium" līdzīpašniekam Ivaram Beitānam daļēji piederošajam un par maksātnespējīgu atzītajam uzņēmumam SIA "Gaisa sporta sertifikācijas centrs" piederošo vēja tuneļa ēku un aprīkojumu 840 000 latu vērtībā, sacīja maksātnespējīgā uzņēmuma administrators Andris Bērziņš.

Pirmdien, 5.martā, piespiedu izsolē ar augšupejošu soli bija plānots izsolīt "Gaisa sporta sertifikācijas centram" piederošā vēja tuneļa ēku Jelgavā 830 kvadrātmetru platībā. Izsoles sākumcena noteikta 500 000 latu.

Savukārt trešdien piespiedu izsolē ar augšupejošu soli bija plānots izsolīt "Gaisa sporta sertifikācijas centram" piederošo kustamo mantu - vertikālo vēja tuneļa iekārtu un izpletņu stimulatoru. Kustamās mantas izsoles sākumcena noteikta 340 000 latu.

Pēc Bērziņa sacītā, izsoles nav notikušas, jo uz tām neieradās neviens pretendents.

Bērziņš stāstīja, ka nodrošinātajiem kreditoriem tiks dotas divas nedēļas laika, lai izlemtu, vai tie vēlas paturēt izsolāmos objektus par sākumcenu. Ja nodrošinātie kreditori nevēlēsies paturēt objektus, tiks rīkota jauna izsole ar zemāku sākuma cenu.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, savulaik "Gaisa sporta sertifikācijas centrs" paziņoja, ka Zemgales tehnoloģiskā parka teritorijā Jelgavā 2008.gadā plānots atklāt "Gaisa sporta sertifikācijas centru", kurā būtu pieejams arī unikāls vēja tunelis.

2006.gada decembrī tika noslēgts līgums ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) par 1,5 miljonu latu Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma atbalstu projekta īstenošanai. Projektu bija plānots pabeigt līdz 2008.gada 20.jūnijam. "Gaisa sporta sertifikācijas centra" projekta kopējās izmaksas bija plānotas 2,5 miljonu latu apmērā. Tunelis tomēr netika atklāts.

Finanšu ministrija kā Eiropas Savienības (ES) fondu apguves vadošā institūcija 2011.gada sākumā uzdeva LIAA sākt ES finansējuma atgūšanas procedūru no SIA "Gaisa sporta sertifikācijas centrs".

"Gaisa sporta sertifikācijas centram" līdz 2011.gada jūnijam bija jāatmaksā Valsts kasei 1 346 386 lati.

"Gaisa sporta sertifikācijas centru" 2011.gada aprīļa beigās par maksātnespējīgu atzina Jelgavas tiesa. Par administratoru tika iecelts Bērziņš.

2011.gada 15.septembrī LIAA iesniedza Zemgales apgabaltiesā prasības pieteikumu par izmaksātā finansējuma piedziņu no maksātnespējīgā "Gaisa sporta sertifikācijas centra", vienlaikus lūdzot tiesu minēto prasību nodrošināt.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, 50% "Gaisa sporta sertifikācijas centra" kapitāldaļu pieder Kārlim Markum, 37% - Beitānam, 10% - Ingum Augstkalnam un 3% - Reinim Rūtentālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!