Foto: Reuters/Scanpix
No 15. maija stājas spēkā mazumtirdzniecības tarifi starptautiskajiem zvaniem uz Eiropas Ekonomisko zonu (EEZ). Tas nozīmē, ka zvanot uz Eiropu, operators drīkstēs piemērot lietotājam ne vairāk kā 0,19 eiro par zvana minūti un 0,06 eiro – par īsziņu, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija.

Šādi tarifu griesti starptautiskajiem zvaniem uz Eiropu līdz šim netika noteikti; katrs operators piemēroja lietotājiem tarifus atšķirīgi. Arī pēc 15. maija operatoru starptautisko zvanu un SMS tarifi uz EEZ valstīm lietotājiem ar dažādiem tarifu plāniem var būt dažādi, bet šādu pakalpojumu tarifs nedrīkstēs pārsniegt noteikto augšējo robežu.

Pērn visbiežāk Latvijas iedzīvotāji zvanījuši uz kaimiņa valsti – Lietuvu, Lielbritāniju un Vāciju. Pašlaik zvans uz Vāciju izmaksā līdz pat 0,49 eiro par minūti, Lietuvu – līdz pat 0,27 eiro, savukārt uz Lielbritāniju – līdz pat 0,49 eiro.

Avots: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija kā daudznozaru regulators darbu uzsāka
2001. gada 1. septembrī ar uzdevumu realizēt sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, sadzīves atkritumu apglabāšanas un ūdenssaimniecības nozarēs. Regulators ir neatkarīga institūcija, kas darbojas saskaņā ar likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" un regulējamo nozaru speciālajiem normatīvajiem aktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!