Foto: LETA

No pasažieru pārvadātāja AS "Liepājas autobusu parks" valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Leonīds Krongorns, viņa vietā ieceļot līdzšinējo valdes locekli Annu Valteri, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa publiskotā informācija.

Par uzņēmuma jauno valdes locekli kļuvis Guntis Avots. "Lursoft" dati rāda, ka Avots savulaik vadījis nu jau likvidēto SIA “Lattrasfin”, kā arī SIA “B2 elektro".

Krongorns “Liepājas autobusu parka” valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma kopš 2014. gada.

Savukārt “Liepājas autobusu parka” jaunā valdes priekšsēdētāja Anna Valtere darbu uzņēmuma valdē uzsākusi pirms gada, 2022. gada janvārī.

Jau vēstīts, ka "Liepājas autobusu parks" ir viens no trim pasažieru pārvadātājiem, kam Konkurences padome par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemērojusi sodu. Kopējais "Liepājas autobusu parkam", AS "Nordeka" un SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" piemērotais sods sasniedzis 1,975 miljonus eiro.

Pārvadātāji savu vainu neatzīst un Konkurences padomes lēmumu ir pārsūdzējuši tiesā.

2021. gadā “Liepājas autobusu parks” strādāja ar 15,4 miljonu eiro apgrozījumu un 3,6 miljonu eiro peļņu. "Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka aizpērn pasažieru pārvadātājs nodarbināja 337 darbiniekus.

Uzņēmuma mazākuma akcionārs (34,85%) ir Liepājas pašvaldība, bet 59,83% akciju pieder SIA "LAP1R", kas, pēc "Lursoft" datiem, pastarpināti pieder Andra Šķēles (67%) un Aināra Šlesera (33%) ģimenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!