Foto: Publicitātes foto

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) padome 2023. gada 30. janvārī pieņēmusi lēmumu par Ronalda Neimaņa atsaukšanu no valdes priekšsēdētāja amata, ziņo uzņēmums.

Valdes priekšsēdētājs no amata atsaukts, pamatojoties uz konkrētu RNP izvirzīto finanšu un nefinanšu mērķu nesasniegšanu 2022. gadā, kā rezultātā valdes priekšsēdētājs zaudējis RNP padomes uzticību. Ronalds Neimanis amata pienākumus turpina pildīt līdz 2023. gada 31. janvārim.

Darbu RNP valdē turpina valdes locekļi Bernhards Maļinovskis un Laila Keisele, nodrošinot RNP darbības nepārtrauktību.

Rīgas domes Jaunā Vienotība frakcijas priekšsēdētāja vietnieks un Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājas vietnieks Edgars Ikstens portālam "Delfi" norāda, ka, viņaprāt, RNP valdes priekšsēdētāja atstādināšana ir likumsakarīga.

"Neimaņa kunga vadībā, lai arī uz to sākotnēji tika liktas lielas cerības, nav izdevies attaisnot gaidas par labāku uzņēmuma darbību, uzņēmums nav bijis spējīgs pilnvērtīgi sniegt kvalitatīvus pakalpojumus, sarežījot veiksmīgu un ilgtermiņa ēku apsaimniekošanas jautājumus dzīvokļu īpašniekiem," skaidro Ikstens.

Nefinanšu mērķu neizpilde, viņa skatījumā, "principā ir sabotējusi Rīgas pilsētas politiku attiecībā uz ēku energoefektivitātes celšanu un iedzīvotāju sūdzību samazināšanu".

Deputāts arī atzīst, ka šāds uzņēmuma vadības stils "apbēdina un reizēm sanikno, jo lielākie cietēji ir rīdzinieki".

"Patiesi ceru, ka atlikušie valdes locekļi apzinās savu pienākumu pret klientiem un spēs nodrošināt nepieciešamās pārmaiņas, lai namu apsaimniekošanas jautājumi nekļūtu par ikdienas zobu sāpēm," piebilst deputāts, atzīmējot, ka viņa pārliecība ir nemainīga: RNP ir jābūt uz klientiem vērstam uzņēmumam, kas savus pienākumus veic atbilstoši, un "nestandarta situācijās meklē atbilstošus risinājumus, neapgrūtinot klientus ar absurdu atrakstīšanos vai vainas novelšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!