Foto: LETA

Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs piektdien atstādināts no amata.

Kā pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētājs un uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Nils Ušakovs (S), Abramovs atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) piemērotajam drošības līdzeklim uz laiku atstādināts no valdes priekšsēdētāja amata. Abramovam atstādināšanas laikā "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētāja atalgojums netiks maksāts, apliecināja Ušakovs.

Ušakovs pastāstīja, ka jauns priekšsēdētājs pašlaik netiks meklēts, jo valde ir lemttiesīga un turpinās strādāt divu cilvēku sastāvā. Valde turpinās darbu divu valdes locekļu sastāvā, nenosakot, kurš no abiem veiks priekšsēdētāja pienākumus, sacīja Rīgas mērs.

Latvijas Televīzijas raidījumam "Panorāma" norādīja Abramovs, KNAB lēmums nav saistīts ar izskanējušo informāciju, ka tirgus darbinieki vēlreiz pārdevuši jau iepriekš pārdotas citu tirgotāju vietas brīdī, kad šis tirgotājs beidzis tirgošanos un devies prom.

Tāpat viņš plāno turpināt darbu "Rīgas Centrāltirgū", pildot tās funkcijas, kuras piespriestais drošības līdzeklis viņam neliedz pildīt.

"Rīgas Centrāltirgus" valdē no 2009. gada strādā Tatjana Lukina un Valdis Karnītis.

Kā ziņots, Rīgas domē ir saņemta KNAB vēstule, kurā pieprasīts no amata atstādināt Abramovu.

KNAB preses pārstāve Laura Dūša norādīja, ka kriminālprocesā, kurā tiek izmeklēti Krimināllikuma 320. panta pirmajā daļā - par kukuļa pieņemšanu, izmantojot dienesta stāvokli, - un 323. panta pirmajā daļā - par kukuļdošanu - paredzētie iespējami izdarītie noziedzīgie nodarījumi, "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājam ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Kā ziņots, KNAB vasarā veica kratīšanu Rīgas Centrāltirgū. Atsaucoties uz avotiem Rīgas domē, 7. jūlijā LTV vēstīja, ka korupcijas apkarotājiem ir aizdomas, ka tirgus darbinieki vēlreiz pārdevuši jau iepriekš pārdotas citu tirgotāju vietas brīdī, kad šis tirgotājs beidzis tirgošanos un devies prom.

Pēc LTV rīcībā esošās informācijas, kratīšana veikta arī Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja Abramova darba kabinetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!