Foto: LETA

No Eiropas Savienības (ES) investīcijām paredzētajiem līdzekļiem notiek kavēšanās ar virzību uz 104,7 miljonu eiro apguvi, no kuriem vislielākā neizpilde ir redzama Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jomās, trešdien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra vietnieks Armands Eberhards.

IZM pārstāvji komisijas sēdē gan skaidroja, ka jau pašlaik ir izstrādāti nepieciešamie dokumenti, kas tiek vai tiks virzīti izskatīšanai valdībā.

Saskaņā ar FM sniegto informāciju IZM ilgstoši un vairākkārt pārplāno un kavē kopumā 55,1 miljona apguvi. Tos veido 28,9 miljoni eiro inovāciju grantiem studentiem, 17 miljoni augstākās izglītības pārvaldībai un 9,2 miljoni studiju programmu fragmentācijas samazināšanai.

Šī situācija negatīvi ietekmē līdzekļu apguves snieguma nosacījumus, tāpēc ir ir augsts risks izglītības jomai nesaņemt rezerves līdzekļus 14,5 miljonus eiro, norāda FM.

IZM pārstāvji komisijas sēdē apliecināja, ka atrisinās šo situāciju. Kavēšanās radusies saistībā ar ministrijas iniciatīvu veidot konceptuāli jaunu pedagogu sagatavošanas sistēmu.

Savukārt Ekonomikas ministrija kavējas ar virzību uz 36,1 miljona eiro apguvi, no kuriem būvniecībai paredzētos 27,6 miljonus eiro plānots apstiprināt līdz oktobra beigām.

Veselības ministrijas kavējums ir 13,5 miljoni eiro, kurus varētu ieguldīt veselības aprūpes infrastruktūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!