Foto: ČetrasSezonas.lv
No lielveikalu ķēdes "Iki" veikalu un glabātavu plauktiem izņemti vairāk nekā 802 kilogrami "Tilzītes" siera un tirgotājs pārtraucis siera iepirkumu no piegādātāja SIA "Walux", jo Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) otrdien apstiprinājis, ka siera paraugos atklāti ne piena tauki, informē laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

PVD sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Anna Joffe laikrakstam atzinusi, ka Polijas ražotājs "TMT Sp. Z.o.o." pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ ir maldinājis Latvijas pircējus vairāk nekā pusotru mēnesi. PVD par notikušo sola informēt Polijas pārtikas ķēdes uzraugu – Galveno sanitāro inspektorātu.

"Iki" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis laikrakstam norādījis: "Pēc PVD atzinuma saņemšanas no sortimenta mūsu veikalos tika izņemta un atdota ražotājam konkrētā partija, kurā konstatētas neatbilstības. Turpmāk rūpīgi sekosim līdzi sertifikācijas procesam, lai nepieļautu līdzīgus gadījumus."

Tomēr otrdien "Iki" veikalā Ziepniekkalnā laikraksts pārliecinājies, ka tā paša ražotāja "TMT " tādu pašu "Tilzītes" sieru ar tādu pašu 45% tauku saturu pārdod atšķirīgā 300 gramu iepakojumā, proti, aizsargatmosfērā.

Laikraksts gan precizē, ka "TMT Sp. Z.o.o.", kā rāda informācija uzņēmuma mājas lapā, ir siera pārpakošanas, nevis ražošanas uzņēmums. Sazinoties ar šo uzņēmumu un aizsūtot LA veikto analīžu rezultātus, kā arī attēlu ar "vainīgā" siera paraugu, "TMT" pārstāvis Kšištofs Galačka noliedza, ka siera paraugs būtu iepakots šajā uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka neatbilstošo siera sastāvu eksperimentā atklāja "Latvijas Avīze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!