Foto: Pixabay

No AS "Kalceks" valdes priekšsēdētāja amata atcelts Egils Kopštāls, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotā informācija.

Viņš šajā amatā atradās no 2020. gada februāra, bet vēl pirms tam bija ilggadējs uzņēmuma valdes loceklis. Pēc izmaiņu reģistrēšanas AS “Kalceks” valde turpina darbu divu amatpersonu sastāvā, jo valdes locekļu krēslus turpina ieņemt Juris Hmeļņickis un Kaspars Kuprevičs.

AS “Kalceks”, kura patiesie labuma guvēji ir Anna, Filips un Kirovs Lipmani, 2021. gadā kāpinājis apgrozījumu līdz 104,02 milj. EUR, bet peļņu līdz 16,4 milj. EUR. Tas ir būtisks abu rādītāju pieaugums, jo 2020.gadā uzņēmums apgrozīja 57,35 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 9,31 milj. EUR peļņu.

Pērn AS “Kalceks” medikamenti tika eksportēti uz 77 valstīm, 58% no visa uzņēmuma medikamentu apjoma tika realizēts Eiropas Savienībā.

Straujo attīstību pagājušajā gadā AS “Kalceks” izdevies realizēt pateicoties gan jaunu valstu apgūšanai, gan arī intensīvam darbam pie jaunu produktu ieviešanas. 2021. gadā AS “Kalceks” bija reģistrēti 32 medikamenti. Šogad uzsākta realizācija vēl 6 jauniem medikamentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!