Foto: DELFI

No oktobra par aptuveni 2% pieaugs elektroenerģijas tirdzniecības vidējais tarifs, kas attiecas uz vēja elektrostacijām un mazajām hidroelektrostacijām (HES), paredz trešdien pieņemts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes lēmums.

SPRK padome apstiprināja elektroenerģijas tirdzniecības vidējo tarifu saistītajiem lietotājiem 0,0796 lati par kilovatstundu (kWh), un tas stāsies spēkā šā gada 1.oktobrī. No 1.aprīļa spēkā ir elektroenerģijas tirdzniecības vidējais tarifs saistītajiem lietotājiem 0,0781 lats par kWh.

Šī vērtība aprēķināta pēc AS "Latvenergo" iesniegtajiem datiem par 2012.gada pirmo pusgadu atbilstoši Obligātā iepirkuma komponenšu aprēķināšanas metodikai, ņemot vērā ieņēmumus no elektroenerģijas tirdzniecības par diferencētajiem tarifiem saistītajiem lietotājiem un saistīto lietotāju elektroenerģijas patēriņu 2012.gada pirmajā pusgadā.

Tirdzniecības vidējais tarifs attiecas uz vēja elektrostacijām un mazajām HES, kuras pārdod elektroenerģiju par elektroenerģijas tirdzniecības vidējo tarifu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!