Foto: DELFI

Valkā, Valkas pagasta Sēļu ciemā un Ērģemes pagasta skolas katlumājai pieslēgtajiem lietotājiem no 1. oktobra plāno paaugstināt siltumenerģijas tarifu līdz 81,57 eiro par megavatstundu (MWh), kas būs par 16,43% vairāk nekā patlaban, liecina Valkas novada domes sēdes lēmums.

Valkas novada pašvaldība 27. maijā saņēma iesniegumu no SIA "Enefit Power & Heat Valka", kurā minēts, ka uzņēmums, saskaņā ar Valkas novada pašvaldību noslēgto līgumu, šā gada 1. oktobrī plāno paaugstināt siltumenerģijas cenu, par kuru Valkas novada pašvaldība no uzņēmuma iepērk siltumenerģiju.

Iepriekš, 7. martā, pašvaldība saņēma vēstuli par uzņēmuma plānoto siltumenerģijas cenu paaugstināšanu no šā gada 1. maija, pēc kā tika pārskatīts siltumenerģijas gala tarifs Valkas pilsētā un Valkas pagasta Sēļu ciemā un 2022. gada 31. martā apstiprināts jauns tarifs 70,06 eiro/MWh, kas stājās spēkā 1. jūlijā.

Ņemot vērā iepirktās siltumenerģijas cenas būtisku pieaugumu, kā arī tādu svarīgu izmaksu pozīciju, kā elektroenerģijas, degvielas, kurināmā izmaksas, būtisku pieaugumu un nelielu darbaspēka izmaksu pieaugumu, tika pārrēķināts siltumenerģijas tarifs, kas ir par 16,43% augstāks par šā gada 31.martā apstiprināto 70,06 eiro/MWh.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Enefit Power & Heat Valka" apgrozījums pērn sasniedza 2,25 miljonus eiro, bet peļņa bija 43 171 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas enerģētikas kompānijai "Enefit Green".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!