Otrdien Horvātijas kuģu būves rūpnīcā "3.Maj" svinīgi nodots ekspluatācijā AS "Latvijas kuģniecība" (LK) jaunais tankkuģis "Puze".
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska informēja, ka Horvātijas kuģu būvētavā kopumā ir pasūtītas desmit tankkuģu jaunbūves.

Pirmo jaunbūvēto tankkuģi "Ance" LK ekspluatācijā nodeva 7.jūlijā, tā aizsākot virzību uz LK izvirzīto stratēģisko mērķi - no 2005. līdz 2010.gadam saglabāt koncerna vietu pasaulē vidēja izmēra tankkuģu īpašnieku desmitniekā, vienlaikus noturot līdera pozīcijas Ziemeļeiropas tirgū.

"Puze", "Jūrkalne" un "Ance", tāpat kā pārējās septiņas kuģubūves rūpnīcai "3.Maj" pasūtītās jaunbūves, pārstāv vidējā izmēra divkorpusu ledus klases tankkuģus ar 51 773 tonnu kravnesību un ir būvētas atbilstoši visām Eiropas Savienības un starptautisko konvenciju kuģošanas drošības jomā prasībām.

Šobrīd LK flotē ietilpst 39 kuģi, tai skaitā 31 tankkuģis, 5 refrižeratorkuģi, 2 gāzvedēji un viens sauskravas kuģis.

Pirmo jauno LK tankkuģi "Ance" ekspluatācijā nodeva šā gada 7.jūlijā, bet 22.augustā ūdenī tika nolaists "Puze". LK par jaunā kuģa krustmāti aicinājusi Ventspils augstskolas pārstāvi Ilzi Buņķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!