Foto: Publicitātes attēli
Būvkompānija un nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "YIT Latvija" ir nodevusi ekspluatācijā jaunā projekta "Annas Parks" pirmās divas ēkas. Paredzams, ka dzīvokļu īpašnieki jaunajās telpās varēs sākt dzīvot nākamā gada sākumā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Annas Parks" pirmās divas mājas atrodas Rīgā, Anniņmuižas bulvārī. Kompleksā, kuru projektējusi "Jākobsonu mākslas darbnīca", katrā ēkā ir 44 vienas, divu, trīs un četru istabu dzīvokļi 39 līdz 87 kvadrātmetru platībā ar balkoniem. Dzīvokļi tiekot pārdoti ar pilnu apdari, pārdošanas cena ir vidēji 1900 eiro par kvadrātmetru.

Investīcijas šajā projektā uzņēmuma pārstāvji iepriekš neatklāja.

Māju komplekss atrodas norobežotā teritorijā, katras ēkas iedzīvotājiem uzbūvētas arī 17 noliktavas telpas, kā arī 23 pazemes un 26 virszemes autostāvvietas.

""Annas Parks" zaļā vidē piedāvā labus transporta savienojumus gan ar Rīgas centru, gan ar Jūrmalu. Netālu atrodas Anniņmuižas parks, veloceliņš no Rīgas uz Jūrmalu, autobusu un tramvaja pieturas, Zolitūdes dzelzceļa stacija. Arī lidosta ir tikai 15 minūšu brauciena attālumā," sacījis "YIT Latvija" valdes priekšsēdētājs Andris Božē.

Pašlaik turpinās arī kompleksa trešās mājas celtniecība, bet nākamgad plānota ceturtās, kompleksu noslēdzošās ēkas būvniecība.

"YIT" ir Somijas lielākais un viens no nozīmīgākajiem Ziemeļeiropas reģiona būvniecības uzņēmumiem. Tas attīsta un būvē mājokļus, komerctelpas un apkaimes. Tāpat specializējas sarežģītu infrastruktūras objektu būvniecībā un ceļu būves darbu veikšanā.

Uzņēmums strādā 11 valstīs: Somijā, Krievijā, Skandināvijā, Baltijas valstīs, Čehijas Republikā, Slovākijā un Polijā. 2018. gada 1. februārī apvienojoties diviem Somijas uzņēmumiem ar vairāk nekā simt gadu ilgu pieredzi būvniecībā - YIT un Lemminkäinen, ir izveidots jaunais YIT. Kompānijas ienākumi 2018. gadā pārsniedza 3,2 miljardus eiro.

"YIT Corporation" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Helsinki Oy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!