Foto: LETA

Par jauno AS "Rīgas piena kombināts" padomes priekšsēdētāju otrdien ievēlēts uzņēmuma vairākuma akcionārs Andrejs Beshmeļņickis, bet par viņa vietnieku iecelts ilggadējs piensaimniecības eksperts un bijušais AS "Valmieras piens" valdes priekšsēdētājs Harijs Panke, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Par padomes locekļiem ievēlēti vadības konsultante un bijusī AS "Hansabanka" (tagad AS "Swedbank") valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma, investīciju eksperts un Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociācijas valdes priekšsēdētājs Edgars Pīgoznis un starptautiska investīciju fonda "Meridian Capital" pārstāvis Nodirs Normatovs. Savukārt līdzšinējie uzņēmuma akcionāri un padomes locekļi Ivars Strautiņš un Atis Sausnītis nodevuši darbu jaunajai padomei.

"Ingrīdas Blūmas pieredze, attīstot "Hansabanka" par vadošo un uzticamāko finanšu pakalpojumu sniedzēju Latvijā, Edgara Pīgožņa kompetence uzņēmumu stratēģiskā un finanšu pārvaldībā, kā arī Harija Pankes vairāk nekā 12 gadu darbs "Valmieras piens" vadībā, veidojot uzņēmumu par Latvijas piensaimniecības kvalitātes etalonu, dos pienesumu vēl augstāka līmeņa korporatīvās pārvaldības kvalitātes ieviešanā "Food Union"," jauno padomes sastāvu komentē "Food Union" akcionārs un padomes priekšsēdētājs Beshmeļņickis.

""Food Union" turpina nostiprināt savas pozīcijas reģiona piena pārstrādes kartē. 2013.gads mums ir nesis pirmos darba augļus, kopš īstenojām 30 miljonu eiro investīciju programmu. Šogad nostiprinājām pozīcijas Lietuvas, Igaunijas un Azerbaidžānas tirgos, pašlaik strādājam pie ieiešanas Baltkrievijā, Ukrainā, Kazahstānā. Mēs turpināsim attīstīt "Food Union" stratēģiskos virzienus – krēmsiera, sviesta, saldējuma, arī tādu rūpniecisko vielu kā pilnpiena un vājpiena pulveru ražošanu, kā arī turpināsim diversificēt eksporta tirgus," papildina Beshmeļņickis.

Savukārt Strautiņš norāda, ka ir pagājis zināms laika periods un ieguldīts daudz pūļu, lai "Rīgas piena kombināts" sasniegtu to, ar ko uzņēmums var lepoties šodien – līderību piena tirgū Latvijā, atpazīstamus un tautā mīlētus zīmolus, eksporta apjomus, par kuriem konkurenti var tikai sapņot.

"Bija nepieciešams stratēģisks investors, kurš apvienoja divus labākos piena pārstrādes uzņēmumus vienā, pārtraucot nevajadzīgu konkurenci. Šodien esmu ļoti gandarīts nodot uzņēmuma vadības grožus jaunai, kompetentai padomei, kura spēs paplašināt uzņēmuma darbību, jo īpaši koncentrējoties uz eksporta iespējām. Jo tikai eksportspējīga produkcija ir veids, kā turpināt nodrošināt darbu vairāk nekā 800 uzņēmuma darbiniekiem un kopā tuvu pie 1000 zemnieku saimniecībām visā Latvijā," stāsta Strautiņš.

"Food Union" ir apvienotais AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens" uzņēmums un Latvijas pārtikas nozares līderis ar kopējo apgrozījumu 2012.gadā 87,51 miljonu latu. "Food Union" šobrīd strādā vairāk nekā 800 darbinieki, vasaras periodā – ap 1050 darbiniekiem. "Food Union" ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 labākajām Latvijas zemnieku saimniecībām un pieciem lielākajiem zemnieku kooperatīviem, kas apvieno ap 500 zemnieku saimniecību.

Konkurences padome 2012.gada 9.maijā akceptēja "Rīgas piena kombināta" un "Valmieras piena" apvienošanos, taču piemēroja vairākus nosacījumus, kas aizsargā zemnieku, kā arī mazāko tirgotāju intereses. Noteikumi koncernam būs jāievēro līdz 2015.gada 31.martam. Iepriekš, 2010.gada 2.novembrī, oficiāli tika paziņots, ka 91,89% "Valmieras piena" akciju iegādājies Krievijas uzņēmējs Jevģēnijs Varovs, savukārt 2011.gada martā RPK paziņoja par Krievijas investora Sergeja Beshmeļņicka piesaistīšanu uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!