Foto: Shutterstock
Jelgavas uzņēmuma SIA "Nordic Metalplast" darbinieki vakar pa pastu nosūtījuši darba devējam streika prasības, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks Edvīns Krieviņš.

Darba devējam pēc prasību saņemšanas trīs dienu laikā ir jāsniedz darbiniekiem atbilde, vai arī desmit dienu laikā jāizveido izlīgšanas komisija, vai jāpaziņo pieņemtais lēmums, skaidroja Krieviņš.

"Darba devējs prasības, visticamāk, saņems rīt vai parīt, tas nozīmē, ka šīs nedēļas beigās vai nākamās sākumā ir jāsniedz atbilde un nākamās nedēļas beigās jāpaziņo pieņemtais lēmums. Ja tas nenotiks, tad darbinieki ir tiesīgi pieteikt streiku Nacionālajai trīspusējās sadarbības padomei, Valsts darba inspekcijai un darba devējam," sacīja Krieviņš.

Viņš piebilda, ka pēc šāda scenārija "Nordic Metalplast" darbinieku beztermiņa streiks sāksies 6.augustā vai 7.augustā.

Darbinieku streika prasības paredz izmaksāt aizkavēto darba algu, līgumsodus par algas kavējumiem, turpmāko darba algu samaksu, kā arī ieturētās arodbiedrības biedru naudas samaksu arodbiedrībai.

Iepriekš "Nordic Metalplast" ģenerāldirektors Eskilio Martinandželi bija solījis 6.jūlijā vai 9.jūlijā darbiniekiem izmaksāt algu 30% vai 40% apmērā par maijā nostrādāto, savukārt atlikušo daļu - 13.jūlijā, tomēr visu algu par maiju darbinieki piektdien vēl nebija saņēmuši.

Arī ieturētā darbinieku arodbiedrības biedru nauda vēl nebija saņemta.

Jau ziņots, ka Jelgavas uzņēmuma SIA "Nordic Metalplast" darbiniekiem nav samaksāta alga nedz par šā gada maijā, nedz jūnijā nostrādāto. Arodbiedrība jau sākusi gatavot dokumentus par beztermiņa streiku.

Arodbiedrība iepriekš norādīja, ka konflikts starp darba ņēmējiem un darba devēju šai ražotnē sākās pagājušā gada nogalē, kad darbinieki nesaņēma samaksu par paveikto darbu. Ražotnes 42 darbinieki šā gada jūnijā sāka streiku neizmaksāto darba algu dēļ.

Uzņēmums "Nordic Metalplast" savu darbību sāka pirms vairākiem gadiem ar ražotnes atvēršanu Jelgavā. Tas ir svarīgs ceļu un ceļu būvdarbu laukumu apzīmējumu ražotājs, kas saražoto produkciju eksportē uz Itāliju.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, gumijas un metāla ceļu zīmju ražotne "Nordic Metalplast" atrodas Jelgavā, industriālā parka "NP Jelgavas biznesa parks" teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!