Foto: LETA
Jelgavas uzņēmuma SIA "Nordic Metalplast" darbinieki trešdien, 8.augustā, sāks beztermiņa streiku, sacīja Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības pārstāve Inga Cinīte.

Viņa skaidroja, ka uzņēmuma vadība nav izpildījusi darbinieku lūgumu izmaksāt aizkavēto darba algu.

Cinīte skaidroja, ka arodbiedrība turpinās sarunas ar "Nordic Metalplast" vadību, tomēr, pēc viņas domām, diez vai uzņēmuma vadība līdz trešdienai apmierinās darbinieku prasības.

Jau ziņots, ka Jelgavas uzņēmuma SIA "Nordic Metalplast" darbinieki jūlija vidū pa pastu nosūtījuši darba devējam streika prasības, biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks Edvīns Krieviņš.

Darbinieku streika prasības paredz izmaksāt aizkavēto darba algu, līgumsodus par algas kavējumiem, turpmāko darba algu samaksu, kā arī ieturētās arodbiedrības biedru naudas samaksu arodbiedrībai.

Jau ziņots, ka Jelgavas uzņēmuma SIA "Nordic Metalplast" darbiniekiem nav samaksāta alga nedz par šā gada maijā, nedz jūnijā nostrādāto.

Arodbiedrība iepriekš norādīja, ka konflikts starp darba ņēmējiem un darba devēju šai ražotnē sākās pagājušā gada nogalē, kad darbinieki nesaņēma samaksu par paveikto darbu. Ražotnes 42 darbinieki šā gada jūnijā sāka streiku neizmaksāto darba algu dēļ.

Uzņēmums "Nordic Metalplast" savu darbību sāka pirms vairākiem gadiem ar ražotnes atvēršanu Jelgavā. Tas ir svarīgs ceļu un ceļu būvdarbu laukumu apzīmējumu ražotājs, kas saražoto produkciju eksportē uz Itāliju.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, gumijas un metāla ceļu zīmju ražotne "Nordic Metalplast" atrodas Jelgavā, industriālā parka "NP Jelgavas biznesa parks" teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!