Foto: Publicitātes attēli

No 27. septembra līdz 1. oktobrim nedēļas garumā tiešsaistē norisināsies Baltijā vērienīgākais koprades B2B risinājumu hakatons "Born Global", ko organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Latvijas Eksporta asociācija "The Red Jackets" un inovāciju vadības uzņēmums "Helve".

Hakatona mērķis ir rast risinājumus Latvijas eksportējošo uzņēmumu svarīgākajiem šī brīža izaicinājumiem, portālu "Delfi" informēja rīkotāji.

Saskaņā ar atvērto inovāciju modeli, hakatona ietvaros komandas būvēs un piedāvās risinājumus pavisam īstiem izaicinājumiem, ar ko ikdienā savā uzņēmumā saskaras eksportētāji, to skaitā:

  • talants un cilvēkresursi (HR vadības sistēmas, darbinieku atlases risinājumi un automatizācija, iekšējā komunikācija, motivācijas programmas, darbinieku profesionālās izaugsmes un apmācību risinājumi)
  • digitalizācija (procesu automatizācija un ieviešana, dokumentu elektroniska pārvaldīšana, mākoņpakalpojumi, attālinātais darbs un mobilitāte)
  • biznesa procesu optimizācija (datu apstrāde un analīze, mārketinga automatizācija, grāmatvedība un finanšu risinājumi)


Organizatori aicina Latvijas eksportējošos uzņēmumus piedalīties hakatonā ar saviem izaicinājumiem, un izmantot iespēju iepazīties ar tehnoloģiju nozares piedāvātajiem risinājumiem. Dalība hakatonā ir par brīvu un neuzliek saistības tālākai sadarbībai, vienlaikus, tā ir ļoti vērtīga iespēja īsā laika posmā detalizēti iepazīties ar inovatīviem risinājumiem un noskaidrot, vai tie ir pielāgojami uzņēmuma vajadzībām. Kā arī aicināti ir Eiropas jaunuzņēmumu pārstāvji un ekspertu komandas, kuras darbojas jomās, kas spētu rast risinājumus minētajos hakarona virzienos. Hakatonam iespējams pieteikties gan ar savu jaunuzņēmumu, gan izveidojot komandu ar saviem domubiedriem, kuri būtu gatavi izaicinājumam.

Reģistrējoties hakatonam, uzņēmumi saņems ielūgumu uz izaicinājumu definēšanas darbnīcām TechHub Riga dibinātāja un SSE Riga pasniedzēja Viestura Sosāra vadībā 17. septembrī, tiešsaistē. Darbnīcu laikā uzņēmumi ar mentora palīdzību definēs jau konkrētus izaicinājumus, kurus atrisinot spētu palielināt savu starptautisko konkurētspēju. Hakatona laikā komandas un jaunuzņēmumi, sadarbojoties ar eksportējošajiem uzņēmumiem, strādās pie risinājumu izveides.

Hakatona laikā jaunuzņēmumu komandas piecu dienu garumā veiks uzņēmumu izaicinājuma izpēti, izvirzīs galvenās problēmas un radīs risinājumus. Koprades procesā dalībniekiem būs iespēja uzklausīt jaunuzņēmumu piedāvātos risinājumus uzņēmuma izvirzītajam izaicinājumam. Lai pieteiktos hakatonam, nepieciešams reģistrēties šeit: https://www.bornglobalhack.eu. Hakatonam aicināti pievienoties dalībnieki un jaunuzņēmumi no visas Eiropas. Organizatori atgādina, ka ņemot vērā starptautisko dalībnieku iesaisti, hakatona darba valoda ir angļu.

"Born Global" ir pirmais šāda veida un mēroga hakatons Baltijā. Tas vienkopus apvienos vairāk kā 100 Latvijas eksportējošo uzņēmumu un Eiropas jaunuzņēmumu pārstāvjus, kas hakatona laikā strādās pie risinājumu veidošanas izvirzītajiem izaicinājumiem, izmantojot risinājumus, ko piedāvā atvērtās inovācijas un koprade.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!