Foto: Publicitātes foto

Ar šī gada aprīļa vidu līdzšinējais starptautiskās piena produktu un saldējuma ražošanas grupas "Food Union" finanšu direktors Eiropā un AS "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs kļūst par "Food Union" Eiropas divīzijas vadītāju. Staņēviča pienākumos ietilps pārraudzīt un vadīt "Food Union" uzņēmumu attīstību Baltijas valstīs, Dānijā, Norvēģijā un Rumānijā.

"Līdzšinējos gados "Food Union" uzņēmumos Eiropā ir ieviesta vienotas finanšu resursu pārvaldes sistēma un vienota finanšu atskaites un kontroles sistēma, izveidotas stabilas ražošanas sinerģijas grupas uzņēmumu starpā, digitalizētas un tādējādi efektivizētas vairākas uzņēmumu funkcijas, ieviesti optimizēti loģistikas risinājumi, kas bija pirmie soļi attīstot ilgtspējīgas un gudras ražošanas modeli. Nākamo gadu prioritāte būs vienotu korporatīvās pārvaldības principu ieviešana grupā, mūsdienīgas un efektīvas iekšējās komunikācijas ieviešana un svarīgākais – kompetenču centru izveide. Rīgā līdz 2020. gadam tiks attīstīts svaigo piena produktu un arī saldējuma izstrādes un attīstības centrs visas grupas vajadzībām," atklāj Staņēvičs.

Līdz ar izmaiņām "Food Union" grupas Eiropas divīzijas vadības komandā būs trīs locekļi. Staņēviča vadībā un tiešajā pakļautībā strādās "Food Union" Eiropas divīzijas finanšu direktore Anna Temerova-Allena un biznesa attīstības direktors Rinalds Sluckis. Nekādas izmaiņas "Food Union" grupas Baltijas divīzijā netiek plānotas, to nemainīgi turpina vadīt ģenerāldirektors Latvijā un NVS valstīs Sergejs Beshmeļņickis.

2018. gadā "Food Union" grupa Eiropā apgrozīja vairāk nekā 280 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā periodā, un strādāja ar vairāk nekā 9,8 miljonu eiro peļņu. "Food Union" grupā nodarbināti vairāk nekā 2500 cilvēku. Uzņēmums ir vadošais piena produktu ražotājs Latvijā un vadošais saldējuma ražotājs Baltijas valstīs un Dānijā. "Food Union" grupas dalībnieku sastāvā ir tās dibinātājs un globālais vadītājs Andrejs Beshmeļņickis, Hongkongā bāzētais investīciju uzņēmums "Meridian Capital Limited" un viena no Āzijas lielākajām privātā kapitāla firmām "PAG". Tās pievienojās "Food Union" dalībnieku sastāvam attiecīgi 2015. gadā un 2018. gadā, lai finansētu divu ražotņu būvniecību Ķīnā un sekmētu uzņēmuma dinamisku ieiešanu šajā tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!