Foto: LETA
Norvēģijas koncerns "Orkla" apvienos sulu ražotāju "Gutta" un dārzeņu un augļu pārstrādes uzņēmumu "Spilva", savukārt sāļo uzkodu ražotāju "Latfood" pievienos pārtikas grupai "NP Foods", ceturtdien žurnālistiem pastāstīja "NP Foods" valdes priekšsēdētājs Eriks Smits-Hansens.

Viņš skaidroja, ka "Orkla" veiks strukturālas izmaiņas piederošajos uzņēmumos Latvijā, kuru mērķis ir izveidot divas spēcīgas uzņēmumu grupas, nodalot dzērienu ražošanu no saldumu un uzkodu ražošanas. "Latfood" tiks pievienots "NP Foods", tādējādi nostiprinot saldumu un uzkodu līderpozīcijas Latvijā.

"Līdz ar "NP Foods" un tās meitasuzņēmumu iegādi "Orkla" grupu Latvijā pārstāv divi uzņēmumi, kuri nodarbojas ar sulu un dzērienu pārdošanu. Lai pilnībā orientētos uz radniecīgām produktu kategorijām, kurās mēs jau esam spēcīgi, apvienotu spēkus sīvas konkurences apstākļos un radītu lielāku vērtību pircējiem, esam nolēmuši nodalīt dzērienu ražošanu no saldumu un uzkodu ražošanas," sacīja Smits-Hansens.

Izmaiņas stāsies spēkā no šī gada 1.oktobra, kad "Latfood" uzņēmuma vadība, ražotnes, darbinieki un produktu portfelis tiks pievienoti "NP Foods". "NP Foods" produktu portfeli veidos "Laima", "Staburadze", "Kalev", "Ādažu" un "Taffel" zīmoli.

Savukārt viens no līdzšinējiem "NP Foods" uzņēmumiem "Gutta" tiks pievienots "Spilva", kļūstot par vienu no lielākajiem pārtikas un dzērienu ražotājiem Latvijā. "Gutta" uzņēmuma vadība, ražotnes, darbinieki un produktu portfelis tiks nodota "Spilva" no šī gada 1.oktobra.

"Pateicoties izmaiņām, mēs kļūsim efektīvāki un profesionālāki jomā, kuras pārzinām vislabāk -saldumu, cepumu un uzkodu piedāvāšanā mūsu pircējiem. Mēs kļūsim par vēl pievilcīgāku un nozīmīgāku partneri mūsu piegādātājiem un klientiem, kā arī par labāku darba devēju, pastāvīgi investējot savu cilvēku profesionālajā izaugsmē. Visbeidzot - mēs varēsim vēl precīzāk izprast pircēju vēlmes un piedāvāt augstākās kvalitātes produktus mūsu produktu kategorijās," pauda Smits-Hansens.

Jau vēstīts, ka 12.martā noslēdzās "NP Foods" un tam piederošo uzņēmumu "Laima", "Staburadze", "Staburadzes konditoreja", "Gutta", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics" un "Margiris" pārdošanas darījums. Latvijas konkurences padome 10.janvārī atļāva "Orkla" un "NP Foods" apvienošanos.

"Orkla" ir Norvēģijas pārtikas koncerns, kas 2004.gadā iegādājās Latvijas lielāko augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumu "Spilva". Norvēģijas koncernam Latvijā vēl pieder uzņēmums "Latfood", Igaunijā - "Kalev" un "Põltsamaa Felix", bet Lietuvā - "Suslavičius-Felix". "Orkla" apgrozījums 2013.gadā bija 3,93 miljardi eiro un grupā strādāja 17 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!