Foto: LETA

Naftas un dabasgāzes uzņēmuma "Statoil" pārstāvji ekonomikas ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) apliecinājuši gatavību nākotnē Latvijai piegādāt sašķidrināto dabasgāzi, piektdien ziņo Latvijas Neatkarīgās Televīzijas (LNT) rīta raidījums "900 sekundes".

Reizniece-Ozola norādīja, ka vispirms svarīgi saprast "Statoil" gatavību būt gāzes piegādātāja, Latvijai. Viņa skaidroja, ka Norvēģijas uzņēmums līdz šim nav praktizējis maza apjoma gāzes piegādes un Lietuvas projekts, Klaipēdas sašķidrinātās gāzes terminālis, esot pirmais piemērs.

"Statoil" ministrei pauduši apstiprinājumu Latvijas delegācijas vizītes Norvēģijā laikā. Reizniece-Ozola norādīja, ka "cena, protmas, būtu atkarīga no gan no elastības, gan no vairākiem citiem apstākļiem". Sadarbība ar Norvēģijas uzņēmumu varētu tik īstenota brīdī, kad Latvija būs atvērusi gāzes tirgu.

Vienlaikus, lai piegādes no "Statoil" būtu iespējamasLatvijai būtu nepieciešams savs sašķidrinātās gāzes terminālis, pretējā gadījumā gāzes piegādes izmaksātu pārāk dārgi, ziņo "900 sekundes". Savukārt iespēju būvēt Latvijā šādu termināli pašlaik apsver arī cits Norvēģijas uzņēmums "BW Maritime". Arī ar šī uzņēmuma pāsrtāvjeim tikušās Latvijas amatpersonas.

Kā liecinot pašas optimistiskākās prognozes – šāds terminālis Latvijā varētu sākt darbu pēc trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!