Foto: AFP/Scanpix/LETA

23. aprīlī viesnīcā Latvija notiks Biznesa forums "Norwegian-Latvian Business Forum. Lessons Learned and Future Scenarios", kas tiek organizēts Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses vizītes Rīgā ietvaros, portālu "Delfi" informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāve Elīze Janberga.

Forumā aicināti piedalīties uzņēmēji no Norvēģijas, Norvēģijas uzņēmumi, kuri jau strādā Latvijā, kā arī Latvijas uzņēmumi, kuriem ir interese sadarboties ar Norvēģijas uzņēmējiem un attīstīt savu biznesu Norvēģijā.

Norvēģijas – Latvijas biznesa forumu atklās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un Norvēģijas Tirdzniecības, rūpniecības un zivsaimniecības ministrijas valsts sekretārs Rojs Angelviks.

Vizītes ietvaros paredzēta ne tikai dalība Norvēģijas – Latvijas Biznesa forumā, bet arī oficiāla pieņemšana Rīgas pilī pie Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, kā arī oficiālās vakariņas Rīgas pilī.

Jau ziņots, ka kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita viesosies arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur kroņprincese pasniegs dāvanu Tautas grāmatu plauktam, apmeklēs Bērnu literatūras centru, kur kopā ar bērniem iepazīsies ar nupat Latvijā izdoto Hokona Ēvreosa bērnu grāmatu "Brūne", un tiksies ar tiem skolēniem no Ziemeļvalstu ģimnāzijas un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, kuri izvēlējušies mācīties norvēģu valodu kā papildu svešvalodu.

Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese no 22. līdz 26. aprīlim dodas vizītē uz visām trim Baltijas valstīm.

Norvēģijas kroņprincis un kroņprincese veic ļoti daudz, dažādus uzdevumus Norvēģijā, un abi aktīvi iesaistās arī ārlietu jautājumos. Kroņprincis Hokons un kroņprincese Mete Mārita apprecējās 25. augustā 2001. gadā. Kroņprinča ģimenē ir trīs bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!