Foto: Publicitātes foto
Norvēģu dibinātā privātā pirmsskola "CreaKids" ir iegādājusies privāto sākumskolu "Vinnijs" Babītē, noslēdzot vienu no vērienīgākajiem darījumiem privāto pirmsskolu sektorā.

"CreaKids" jau šobrīd ir piecas pirmsskolas filiāles Rīgā, bet ir izdevies īstenot ieceri par filiāļu tīkla paplašināšanu ārpus Rīgas, iegādājoties vienu no lielākajām privātajām pirmsskolām – tās ēku un zemi.

Jau no šī mācību gada sākuma 170 līdzšinējie "Vinnija" audzēkņi turpinās izglītoties ierastajā vidē un mācību saturā tiks saglabātas gan līdzšinējās, gadu gaitā izstrādātās izglītošanas metodes, gan pakāpeniski tiks ieviesta "CreaKids" starptautiskajā pieredzē balstītā pieeja mācību un rotaļu nodrošināšanā.

Neskatoties uz īpašnieku maiņu, tiks saglabāts līdzšinējais pedagogu kolektīvs.

"CreaKids" vadītāja Daina Kājiņa informē, ka pirmsskolas "Vinnijs" iegāde Babītē ir loģisks attīstības solis, ko ir izdevies sasniegt 10 gadu laikā. ""CreaKids" priekšrocība ir starptautiskā pieredze – mēs strādājam ar metodoloģiju, kas ir izstrādāta Norvēģijā un adaptēta "Skolas 2030" prasībām. Tajā pašā laikā arī mēs paši veidojam inovatīvus risinājumus – esam izstrādājuši digitalizētus mācību materiālus tieši pirmsskolām, kas aprobēti citās Latvijas pirmsskolās un no šī gada beigām būs pieejami ne tikai "CreaKids" bērniem, bet arī visām citām pirmsskolām, kas tos vēlēsies iegādāties," viņa skaidro.

Izmaiņas mācību saturā atbilstoši "CreaKids" pieejai tiks veidotas ilgākā laika periodā, vispirms koncentrējoties uz pedagogu apmācību atbilstoši "CreaKids" metodoloģijai.

"CreaKids" dibinātāji ir norvēģi Randi un Hanss Jakubs Sinbī (Hans Jacob Sundby).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!