Foto: F64

"Norvik banka" meklē pircēju bijušās papīrfabrikas "Līgatne" ēkai un zemei, sacīja bankas komunikāciju vadītāja Ilze Vītola.

""Norvik banka" šobrīd meklē pircēju, lai ēka un zeme tiktu pārdota," sacīja Vītola.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka "Norvik banka", kas bija papīrfabrikas "Līgatne" kreditors, kompānijas maksātnespējas procesā iegādājās tās mantu.

Tāpat ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 21. decembrī izbeidza papīrfabrikas "Līgatne" maksātnespējas procesu, jo kompānija ir izpildījusi kreditoru prasījumu segšanas plānu.

Vienlaikus kompānijas administratores Elīnas Dupates birojā norādīja, ka papīrfabrikas "Līgatne" maksātnespējas process ir beidzies un komersants tiks likvidēts.

Finansiālo grūtību dēļ 2013. gada novembrī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosināja papīrfabrikas "Līgatne" tiesiskās aizsardzības procesu, kas pērn 16.jūnijā tika izbeigts, vienlaikus pasludinot papīrfabrikas maksātnespēju.

Papīrfabrika "Līgatne" ir dibināta 2000. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,119 miljoni latu (3,014 miljoni eiro) - tas pieder kompānijām "RZF tirdzniecība" (49,23%), "Valsts papīru spiestuve" (29,78%) un privātpersonai Valtam Klucim (20,99%), liecina informācija datubāzē "Lursoft".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!