Foto: Publicitātes foto
Šā gada pirmajā ceturksnī lielākais darījumu skaits ar jaunajiem dzīvokļiem noticis projektā "Green City" Purvciemā, šādus datus apkopojusi "cenubanka.lv".

Šajā projektā nopirkti 69 dzīvokļi par kopējo summu 7 miljoni eiro. Vidējā cena šajos darījumos bijusi 1940 eiro/m2, savukārt vidējā dzīvokļa platība – 69 m2. Projektu īsteno "YIT".

Otrajā vietā ar 57 reģistrētiem darījumiem ir Mīlgrāvja projekts "Liepziedi", ko realizē kompānija "Estera Development". Kopējā šo darījumu vērtība sasniedza 4 miljonus eiro. Pēc "cenubanka.lv" datiem, vidējā tur nopirktā dzīvokļa cena – 1640 eiro/m2, bet vidējā platība – 57 m2.

Mazāka vidējā platība – 44 kvadrātmetri – ir mājokļos, kas pirkti projektā "Divi krasti". Dzīvokļu pircēji vidēji maksājuši 2070 eiro/m2 par īpašumu tajā. Šī mājokļu projekta attīstītājs ir "Kaamos".

Ceturtajā un piektajā vietā pēc darījumu skaita šā gada pirmajos trijos mēnešos ierindojās "Bonava" projekts "Fjordi" ar 35 reģistrētiem darījumiem par kopējo summu 5 milj. eiro un "Burtnieku nams" Teikā, kur pārdoti 29 dzīvokļi par 1,9 milj. eiro. Šajos projektos dzīvokļi maksājusi vidēji 2260 eiro/m2 ("Fjordi") un 1420 eiro/m2 (Teikas projektā). Jāpiebilst, ka Teikas projekts ir kādreizējās t.s. dienesta viesnīcas rekonstrukcija, nevis jaunbūve.

Cita starpā "cenubanka.lv" jaunākajā datu apkopojumā secina, ka ir novērojams cenu kāpums sērijveida dzīvokļiem Rīgā, kā arī mājokļiem jaunbūvēs otrreizējā tirgū, savukārt pirmreizējā tirgū (tikko uzbūvēti dzīvokļi, kas tiek tirgoti pirmo reizi) izaugsme nav pamanāma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!