Foto: Publicitātes attēli

"Nordecon" un "Viljandi Real Estate" noslēguši līgumu par "Ikea" veikala būvniecību Kurnas ciemā, Rae pagastā, kas atrodas netālu no Tallinas.

Ēka tiks iznomāta "Ikea" franšīzei Igaunijā "Runikon Retail". Līguma summa ir aptuveni 23 miljoni eiro, neskaitot PVN.

"Ikea" Baltijas valstu tirdzniecības direktors Johaness Johanesons (Johannes R. Jóhannesson) norāda, ka šis ir nozīmīgs solis pilnvērtīgai "Ikea" darbībai Igaunijā.

""Ikea" ienāca Igaunijas tirgū 2019. gada augustā, uzsākot e-komerciju un atverot preču pasūtīšanas un saņemšanas punktu. Veiksmīgais sākums ir pārsniedzis mūsu gaidas. Tagad mēs speram nākamo soli, lai nodrošinātu Igaunijas iedzīvotājiem pilnvērtīgu "Ikea" pieredzi," saka Johanesons.

"Ikea" veikalam būs divi stāvi un aptuveni 30 000 m2 liela platība. Veikalā tūlītējai iegādei būs pieejamas vairāk nekā 8000 mājokļa labiekārtošanas preces. Tāpat būs pieejams arī restorāns, zviedru pārtikas veikals un bistro.

Celtniecības darbi tiks uzsākti, tiklīdz vietējās institūcijas dos nepieciešamās būvniecības atļaujas, un darbus plānots veikt aptuveni 16 mēnešos. "Ikea" veikala plānotais atvēršanas laiks ir 2022. gada rudens.

"Ikea" strādā pēc franšīzes principa – "Ikea" ir vairāki dažādiem īpašniekiem piederoši uzņēmumi ar vienu kopīgu vīziju. "Ikea" nodibināja 1943. gadā Zviedrijā.

"Nordecon" ir būvniecības uzņēmumu grupa, kuras pamatbizness ir būvniecības projektu vadība un ģenerālā uzņēmēja darbība ēku un infrastruktūras būvniecības segmentā. Uzņēmums darbojas Igaunijas, Zviedrijas, Somijas un Ukrainas tirgos. "Nordecon" grupa ir reģistrēta un bāzēta Tallinā, Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!