Foto: Publicitātes attēli
Šī gada 16. martā projekta attīstītājs "Lords LB Special Fund V" un AS "UPB" parakstīja līgumu par "Preses Nama kvartāla" 1. kārtas būvniecību, informē uzņēmumu pārstāvji.

Līguma ietvaros paredzēts būvēt A klases biroju ēku un multifunkcionālu centru ar tirdzniecības un ēdināšanas telpām, apzaļumotām terasēm un Baltijā pirmo futbola laukumu uz jumta, īpašu uzmanību pievēršot ilgtspējīgiem, dabai un pilsētvidei draudzīgiem risinājumiem. Pirmās kārtas būvniecības izmaksas paredzētas 76,8 miljonu eiro apmērā.

Jaunais "Preses Nama kvartāls" atradīsies Pārdaugavā, bijušās izdevniecības "Preses nams" teritorijā Balasta dambī 2. Papildus biroja un multifunkcionāla centra ēkām projekts paredz arī zaļās zonas un atpūtas vietas, kā arī gājējiem un velosipēdistiem pielāgotu infrastruktūru. Būvdarbus paredzēts pabeigt 24 mēnešu laikā pēc būvatļaujas saņemšanas.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 m2 paredzēti A klases birojiem un 40 000m2 - multifunkcionālu telpu izveidei (komerctelpu, 1000 virszemes autostāvvietu un dažādu atpūtas zonu ierīkošanai).

"Preses Nama kvartālā" uzmanība tiks veltīta energoefektivitātei, dabai draudzīgu materiālu izvēlei, vides pieejamībai un ilgtspējīgai apsaimniekošanai. Līdzās A klases biroju telpām, kur paredzētas darba vietas ap 2500 cilvēkiem, tiks iekārtotas arī kopstrādes telpas, ēdināšanas zona, veikali, - velosipēdu novietnes, 1000 autostāvvietu, elektroauto uzlādes stacijas, pastaigu vietas un terases ar apstādījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!