Foto: LETA
Noslēdzoties izbūves drošības pārbaudēm, no šodienas, 25. janvārī, turpinās būvniecības demontāžas darbi Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas tuneļu A un B komerctelpās un gaiteņos, informē "BERERIX" pārstāvji.

Paralēli tuvāko nedēļu laikā stacijas apmeklētājiem būs iespēja pārvietoties pa A un B tuneļiem visā to garumā no Stacijas laukuma un Rīgas Centrāltirgus puses.

Pilnsabiedrība "BERERIX" pēc Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārbaudēm ir saņēmusi atzinumu par Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas B tuneļa ekspluatācijas atjaunošanu un drošu iecerēto būvniecības darbu turpināšanu abos stacijas tuneļos.

Februārī, turpinoties intensīvākiem būvniecības darbiem, stacijas tuneļos tiks veiktas izmaiņas gājēju kustībā, par ko aktuālākā informācija sekos.

Pilnsabiedrība "BERERIX" arī šogad turpina Rail Baltica projektā plānotos būvniecības darbus Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas dienvidu laukumā, kurā norit jaunās stacijas ēkas, Eiropas platuma un vairāku esošā platuma sliežu ceļu izbūve. Darbi šajā Rīgas centrālajā daļā noritēs līdz 2024. gada vidum, un to laikā dzelzceļa stacijas apmeklētājiem tiks nodrošināta droša iespēja nokļūt stacijas ēkā un uz vilcienu platformām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!