Foto: Pixabay

Neraugoties uz ārkārtas situāciju valstī, arī šogad, 3.martā, visas dienas garumā norisināsies gadskārtējās "Notāru dienas". Tās šoreiz būs atšķirīgas, jo sadarbībā ar biedrību "Riga TechGirls" bezmaksas juridiskās konsultācijas par nekustamā īpašuma iegādi, mantojuma vai laulības šķiršanas lietām un citiem aktuāliem jautājumiem tiks organizētas interneta vidē – notāram un apmeklētājam individuāli tiekoties "virtuālajā kabinetā" lietotnē "Zoom".

Notāri interneta vidē rīkos arī publiskas diskusijas, kurās ne tikai mudinās sakārtot dokumentus elektroniski un sniegs praktiskus padomus un ieteikumus, kas skar dažādas nozīmīgas dzīves sfēras, bet arī aktualizēs iedzīvotāju digitālās prasmes, skaidrojot, kā izmantot notāru pakalpojumus tiešsaistē.

Šogad pirmo reizi sadarbībā ar skolu programmu "Dzīvei gatavs" "Notāru dienās" notiks pasākums vidusskolēniem "Iekāp notāra kurpēs", sniedzot iespēju jauniešiem izzināt šīs profesijas "aizkulsies".

Apkopotie dati par 2020. gadu rāda, ka notāru sniegto attālināto pakalpojumu skaits Covid-19 laikā audzis vairāk nekā 30 reizes, tomēr tas veido tikai 0,6% no gada laikā veiktajām notariālajām darbībām, tāpēc arī digitālo prasmju trenēšanai "Notāru dienās" tiks pievērsta īpaša uzmanība.

"Jaunajā realitātē cilvēkam ir parādījies brīvs laiks, kas iepriekš tika rezervēts ceļojumiem, koncertiem, teātra izrādēm, sporta pasākumiem. Tagad cilvēki vairāk pievēršas savstarpējo attiecību, nākotnes plānošanai un pagātnes sakārtošanai, tostarp dokumentiem," saka Latvijas Zvērinātu notāru padomes priekšsēdētājs Jānis Skrastiņš, piebilstot, ka to pierāda testamentu skaita, pirkuma līgumu un dāvinājuma līgumu pieaugums vidēji par 9-15%.

Bezmaksas juridiskās konsultācijas tiks sniegtas individuāli notāram un apmeklētājam tieši un nepastarpināti tiekoties "Zoom" kabinetā, savukārt diskusijām noteiktos laikos aicināts pievienoties ikviens interesents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!